Mariano Meseguer Bielsa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMariano Meseguer Bielsa
Biografia
Naixement1927 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort2013 Modifica el valor a Wikidata (85/86 anys)
Activitat
Ocupacióarquitecte, activista social Modifica el valor a Wikidata
Premis

Mariano Meseguer Bielsa (Barcelona, 1927 - 2013) fou un arquitecte i activista social català.[1] Fill d'immigrants procedents de l'Aragó. Va estudiar arquitectura i s'incorporà al Col·legi Oficial d'Arquitectes de Barcelona. Durant aquests anys ja va començar, a títol personal, una tasca d'investigació i denúncia de les pràctiques abusives en el sector de la construcció, que el va portar a intervenir en projectes tant d'àmbit municipal com privat.

El 1964 es traslladà a viure a Sarrià i s'implicà immediatament en l'associació de veïns, de la qual fou president durant els anys de la transició democràtica. Des d'aquesta plataforma va intervenir en la defensa del patrimoni artístic i arquitectònic del barri, però també d'altres zones de Barcelona. La seva aportació va permetre, entre altres, la conservació dels Jardins de vil·la Cecília i de la seva torre, on ara s'ubica el Casal de Sarrià. Ha estat assessor urbanístic de diverses associacions de veïns, i també de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i membre de la Comissió Tècnica per la Revisió del Catàleg de Protecció del Patrimoni Arquitectònic.

El 2005 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona.[1]

El 22 març del 2022, l'Ajuntament de Barcelona va aprovar la denominació de dues places entre els carrers Salvador Mundi, Mare de Déu de Núria i Hort de la Vila, a nom de Mariano Meseguer i d’Angelina Trallero, proposats per l’Associació de Veïns de Sarrià.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Mariano Meseguer i Bielsa». Medalles d'honor de Barcelona 2005. Ajuntament de Barcelona. Arxivat de l'original el 4 de març 2016. [Consulta: 27 gener 2014].