Mas Margall (Avinyonet de Puigventós)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mas Margall
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud71 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAvinyonet de Puigventós (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. de Mas Margall.
Map
 42° 14′ 58″ N, 2° 54′ 36″ E / 42.24952°N,2.909952°E / 42.24952; 2.909952
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC38334 Modifica el valor a Wikidata

Mas Margall és una masia d'Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Masia situada a prop de l'ajuntament del poble, a cinc minuts del nucli antic. És una gran masia amb la façana principal arremolinada, però la resta de la construcció conserva el seu parament. De la façana principal destaca la porta d'accés en arc de mig punt, amb grans dovelles i un escut a la dovella clau. Al primer pis cal esmentar la finestra en arc conopial i decoració floral a les impostes, com també la galeria del pis superior en arcs de mig punt. Les façanes laterals no tenen massa elements a destacar, ja que algunes d'aquestes han estat rehabilitades per a usos moderns. Topt i això un d'aquest murs laterals conserva algunes finestres destacables, ja sigui per la inscripció amb la data 1722 que trobem a una de les seves llindes, o per la finestra en arc conopial amb un motiu floral al seu extrem superior.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mas Margall
  1. «Mas Margall». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 setembre 2016].