Vés al contingut

Mas Petit d'en Caixa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mas Petit d'en Caixa
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVII
Característiques
Estil arquitectònicObra popular, renaixement, barroc
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPalafrugell (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióErmedàs
Map
 41° 54′ N, 3° 10′ E / 41.9°N,3.17°E / 41.9; 3.17
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC4226 Modifica el valor a Wikidata

Mas Petit d'en Caixa és un edifici del municipi de Palafrugell (Baix Empordà) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

El mas Petit d'en Caixa és una construcció aïllada, situada a uns 200 metres de l'església de Sant Ramon, al veïnat d'Ermedàs. L'edifici té la coberta de teula a dues vessants, amb el carerner paral·lel a la línia de façana. La composició de la façana principal, que es troba orientada al sud, és simètrica, amb obertures rectangulars, les més remarcables de les quals són la porta d'accés, amb grans carreus i la creu del priorat de Santa Anna a la llinda, i la finestra superior amb ampit motllurat. L'interior presenta una distribució d'espais al voltant d'una sala central més gran. Conserva els marcs de pedra de les obertures, fets amb gran dovelles. A la banda de llevant de la façana principal s'eleva la torre.

Història[modifica]

El mas petit d'en Caixa és una masia dels segles XVII-XVIII adossada a una torre de defensa anterior. En l'actualitat es troba en procés de restauració.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mas Petit d'en Caixa
  • «Mas Petit d'en Caixa». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 30 abril 2012].