Vés al contingut

Mas d'en Dorra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mas d'en Dorra
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 15′ N, 3° 03′ E / 42.25°N,3.05°E / 42.25; 3.05

El mas d'en Dorra és un edifici del municipi de Fortià (Alt Empordà) inclòs en el catàleg de masies del municipi.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un edifici de caràcter popular de planta irregular, amb dos cossos, que s'alça en dos pisos. En el cos situat a l'oest hi ha una petita torreta afegida en les darreres obres, en el segle XXI. Annex a la finca hi ha una instal·lació de planta baixa destinada a exposicions.

Dins de la finca hi havia l'anomenat molí d'en Cambras, avui desaparegut, del qual només en queden algunes restes i la bassa.

Història[modifica]

El molí fariner està documentat des de l'època medieval i ha patit nombroses modificacions al llarg dels segles. Anteriorment, el molí era anomenat d'en Ferrer i d'en Carrera. Rebia les aigües del rec del Molí, que rep les aigües del rec Corredor, el qual neix en una mina de Santa Llogaia d'Àlguema, agafant l'aigua del Manol, i circula pel Far d'Empordà, Fortià i Castelló d'Empúries fins al mar.[1] A la dècada de 2000 la casa va ser remodelada i gran part de les restes del molí van desaparèixer.

Entre els anys 2011 i 2014 la finca va acollir l'Espai d'Art Mas d'en Dorra, un centre d'art dirigit per Fina Trayter.[2]

Referències[modifica]

  1. «Molí d'en Cambras» (en català). [Consulta: 30 juliol 2018].
  2. Pujadó, Judit «Un nou espai per a l'art». La Vanguardia, 03-06-2011.