Vés al contingut

Mas d'en Palau (Aiguamúrcia)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mas d'en Palau
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XV Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAiguamúrcia (Alt Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióMas Barrat Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 20′ 05″ N, 1° 24′ 27″ E / 41.33477°N,1.40752°E / 41.33477; 1.40752
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC2082 Modifica el valor a Wikidata

El Mas d'en Palau és una obra del municipi d'Aiguamúrcia (Alt Camp) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

El Mas d'En Palau està situat al municipi d'Aiguamúrcia, a un lloc aïllat i de difícil accés. La masia és d'enormes dimensions, i és formada per un conjunt d'edificacions adossades al nucli principal, d'acord amb les característiques pròpies de les cases pairals catalanes. Aquest edifici principal és de planta rectangular, amb coberta de teula a dues vessants i presenta obertures irregulars. Com a elements singulars s'hi poden esmentar les finestres circulars que es troben en un dels edificis adossats al cos central.[1]

Història[modifica]

Aquest mas és el més important del municipi i un dels pocs que encara mantenen una funció agrícola. La finca té una extensió de més de 250 hectàrees conreades. D'acord amb l'opinió dels actuals propietaris, l'origen del mas es remunta al segle xv, i tenia la funció de pavelló de caça del castell de l'Albà. L'edificació ha sofert nombroses modificacions i ampliacions. El mas conserva abundant documentació des del segle xvi.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Mas d'en Palau». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 desembre 2015].

Bibliografia[modifica]

  • de Camps i Arboix, Joaquim; Català-Roca, Francesc. Les cases pairals catalanes. 5. ed. Barcelona: Edicions Destino, 1977. ISBN 84-233-0721-2. 
  • Camps i Arboix, Joquim de; La Masia catalana: història, arquitectura, sociologia, 1959