Masia Vives

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Masia Vives
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme, obra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaValls (Alt Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióBoscos de Valls
Map
 41° 19′ N, 1° 14′ E / 41.31°N,1.23°E / 41.31; 1.23
Bé cultural d'interès local
Data11 agost 2021
Id. IPAC8058 Modifica el valor a Wikidata

La Masia Vives, o Bosc d'en Vives, és un edifici del municipi de Valls (Alt Camp) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Forma part del conjunt de les Masies dels Boscos.

Descripció[modifica]

És un edifici de tres plantes amb un porxe amb sis pilars al mig i dos laterals de secció més àmplia, que determinen sis arcs de mig punt, ja que un tram dels esmentats és cec. A més hi ha un arc en cadascun dels costats. Per damunt d'aquest pòrtic, hi ha una extensa terrassa amb quatre pilastres, que defineixen tres trams de balustrades amb nou balustres en les façanes laterals. A cada costat de la porta d'entrada, amb dues fulles hi tenim sengles pintures en la paret; realment es tracta d'esgrafiats que podríem tractar-se d'uns frescos del pintor Ventureta Casas i que estan en un estat molt lamentable sobretot el situat a l'esquerra. Aquestes pintures representen figures humanes i elements vegetals. A continuació hi ha uns finestrals que estan protegits amb reixes. A la façana principal i en el primer pis hi ha tres portes balconeres que surten a la terrassa. Les llindes tenen motllures i destaca la del centre que termina un frontó. Ja quasi a l'alçada de la cornisa hi ha tres petites finestres de ventilació. A continuació hi ha una paret de tanca que ja correspon a la coberta transitable al bell mig de la qual hi ha una torre quadrada amb dues obertures en dues façanes i una sola en les altres dues, obertures amb arcs ogivals. Les façanes laterals i la posterior no tenen un interès especial: tenen les finestres d'acord amb la funció de les habitacions de l'immoble. En totes hi predominen els tons groguencs a partir de la primera planta i el blanc als baixos.[1]

Referències[modifica]

  1. «Bosc Vives Rodon». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 octubre 2013].