Michael Andreas Haeringer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMichael Andreas Haeringer

Michael Andreas al 2012 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement26 setembre 2001 Modifica el valor a Wikidata (22 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópianista, compositor Modifica el valor a Wikidata
Instrumentpiano + cant + composició
Segell discogràficSingle "SUMMERTIME", composició de pop a iTunes a partir del juliol de 2016

Lloc webmichael-andreas-pianist.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm6343231 Modifica el valor a Wikidata

Michael Andreas Haeringer (Barcelona, 26 de setembre de 2001) és un pianista espanyol d'ascendència alemanya. És descendent directe del pianista i compositor hongarès Franz Liszt i de la pianista alemanya Sophie Menter i que ja li diuen el «hijo de Franz Liszt»[1][2]

Biografia[modifica]

Michael Andreas Haeringer va néixer el 26 de setembre de 2001 a Barcelona. Des de molt primerenca edat va desenvolupar un gran interès per la música. Des del 2005 fins ara estudia a l'Escola Luthier d'Arts Musicals. Va iniciar els seus primers estudis musicals amb la professora Berta Serra Larrocha. El 2007 va començar a estudiar piano amb el professor i pianista Gennady Dzyubenko, professor del Conservatori de Música de Girona. Des de l'octubre del 2010 també cursà al Conservatori Municipal de Música de Barcelona estudis professionals de música.

A partir de l'octubre del 2011 estudià cant amb la professora Àngels Miró. Un concert que Michael va realitzar el 2008 a l'Església de Sant Gaietà a Barcelona va suposar el seu primer èxit públic, seguit per diversos concerts a Catalunya i Espanya. Destaca la seva participació en el Festival Internacional de Música a Camprodon - en la commemoració del 100 aniversari d'Isaac Albéniz - així com concerts a l'Institut d'Estudis Nord-Americans, a la basílica de la Sagrada Família, al Conservatori del Liceu de Barcelona, a Mallorca, Màlaga, Tolosa de Llenguadoc, França, Alemanya, etc.

Al novembre del 2010 va realitzar el seu debut com a solista amb orquestra tocant el Concert per a piano en Re major de Haydn amb l'Orquestra "Gnessin Virtuosi" de Moscou. El 2011, ha interpretat el concert per a Piano i orquestra en Re major de Haydn amb la Filharmònica de Màlaga, sota la direcció d'Edmon Colomer. Després del gran èxit a Màlaga, el van convidar al novembre 2011 a tocar aquest mateix concert a Tolosa de Llenguadoc. Al març va actuar a Vilafranca amb l'Ensemble Orquestral Conjunt XXI Interpretant el Concert No.1 per a piano de Beethoven. El juliol de 2013 va interpretar el Concert No.12 de Mozart a KKL Luzerna, Suïssa.

Premis[modifica]

Durant el 2008 i 2009, Haeringer ha guanyat quatre primers premis i un segon premi en diferents competicions nacionals i internacionals. L'any 2010, amb 8 anys, va obtenir el primer premi en el Concurs Internacional de Joventuts Musicals de Vilafranca i un Segon premi en el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes a Lleida en la categoria per concursants de fins a 18 anys. També va guanyar el primer premi del concurs "Tu sí que vales" (2012).[3]

Ha guanyat el "41è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya" (2010, categoria C, menors de 17 anys),[4]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]