Vés al contingut

Miquel Brunet (organista)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

Infotaula de personaMiquel Brunet
Biografia
Naixement?
Mort14 octubre 1757
Girona
Dades personals
NacionalitatEspanyola
Formació professionaldesconeguda
Activitat
Lloc de treball catedral de Girona
OcupacióOrganista

Miquel Brunet (? - Girona, 14 d'octubre de 1757)[1] fou un organista i membre de la capella de música de la Catedral de Girona, entre els anys 1715 i 1758, any de la seva defunció.[2]

Va succeir a Joan Bosch i Verdalet, i la seva trajectòria com a membre de la capella de música és paral·lela a la de Tomàs Milans. Aquest últim va ser el mestre de capella justament des de 1714, any en què acabà la Guerra de Successió, tot i que ambdós van començar a exercir de facto el mateix any.

Miquel Brunet, a part de ser un membre de la plantilla musical de la capella, també es va encarregar de la mà de Tomàs Milans i Emmanuel Gònima de l'admissió de nous cantors per a aquesta, tot fent de jurat de les audicions dels instrumentistes, com ara les de violí i les d'arpa.[3]Sembla que va romandre a la mateixa Catedral fins al final dels seus anys ja que no va ser fins a l'any del seu traspàs que es van convocar oposicions per a succeir-lo.[2]

Referències[modifica]

  1. «CAT ADG 3/133 1 4 1 O4 Llibre de Òbits de la Seu de Gerona (1752 - 1800) pàg.15». Arxiu Diocesà de Girona. Parròquia de la Catedral, Mare de Déu del Carme.
  2. 2,0 2,1 Gregori i Cifré, Josep Maria. Inventari dels fons musicals de Catalunya. Volum 10: Fons de la Catedral de Girona. Barcelona: Universitat Autònoma de Barcelona - Institut d'Estudis Catalans, 2019, p. XIII-LXXI. 
  3. Gregori i Cifré, Josep Mª «Brunet, Miquel». Diccionario de la Música Española e Hispanoamericana, 2, 2002, pàg. 741-742.