Vés al contingut

Molí de la Bleda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Molí de la Bleda
Dades
TipusMolí hidràulic Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióMedieval
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaels Guiamets (Priorat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióSobre la riera de Capçanes
Map
 41° 06′ N, 0° 44′ E / 41.1°N,0.74°E / 41.1; 0.74
IPA
IdentificadorIPAC: 11240

El Molí de la Bleda és una construcció medieval dels Guiamets (Priorat) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Molí enrunat de planta rectangular; bastit de maçoneria amb restes d'arrebossat en alguns punts. Edifici de planta baixa, pis i golfes, estava cobert amb una teulada a dos vessants. A les cantoneres s'utilitzà pedra tallada. Conserva algunes llindes de fusta a les obertures. A la planta baixa s'obre una porta, dues finestres al pis i una finestra i una espitllera a les golfes. El soterrani, per on circulava l'aigua, és l'element més interessant, on es conserva en perfecte estat una volta i una gran arcada ogival.[1]

Història[modifica]

El Molí d'en Bleda és conegut ja des de l'Edat Mitjana, dedicat a la molta de cereal. Funcionà, amb moliner instal·lat a l'edifici, fins principis del segle xx. Cap als anys 20 sembla que ja era en desús.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Molí de la Bleda». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 29 agost 2018].

Enllaços externs[modifica]

  • «Molí de la Bleda». Mapa de recursos culturals. Diputació de Tarragona.
  • «Molí de la Bleda». Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.