Muixeranga de Guadassuar "La Carabassota"

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuixeranga de Guadassuar "La Carabassota"
Dades
Tipusassociació cultural Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2017
Governança corporativa
Seu

La Muixeranga "La Carabassota" de Guadassuar , fundada a principis del 2017, és una associació cultural de la població riberenca de Guadassuar amb l'objectiu de difondre la cultura valenciana i en especial, el fet muixeranguer i els seus costums històrics i tècnics.

Fotografia de la colla durant la Repartició de la Carn 2020.

Origen[modifica]

La colla va ser fundada a principis de l'any 2017, participant aquest mateix any per primera vegada a la Cavalcada de La Repartició de la Carn, que se celebra el 21 de gener, la vespra del dia de Sant Vicent Màrtir, patró del poble de Guadassuar. Tot i això, des de setembre de 2016, els primers membres de la colla assajaven les diferents figures i balls que sorgirien en la dita cavalcada. Posteriorment, a l'abril del mateix any, la colla participaria, al seu poble, en la XXXII Trobada d'Escoles en valencià organitzada per Escola Valenciana. A principis del 2018 va començar a formar part de la Federació Coordinadora de Muixerangues juntament amb altres colles del País Valencià.

Actualitat[modifica]

En l'actualitat, la colla està formada per unes 40 membres i entre el seu repertori de figures trobem remat d'alta clàssica, remat de torreta, campana i canyeta. Tot i l'aturada de l'activitat muixeranguera per la pandèmia de COVID-19, el març de 2020, la colla va seguir organitzant activitats culturals que permeteren garantir les mesures de seguretat sanitàries, tals com l'organització d'un Concurs de Microrelats muixeranguers.

Indumentària[modifica]

La indumentària està composta per camisa de ratlles fines de colors on predominen el color carabassa i el marró, a més de faixa negra i pantalons blancs.