Vés al contingut

Muntanyes de Ciucaș

Infotaula de geografia físicaMuntanyes de Ciucaș
Imatge
TipusSerralada i muntanya Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaRomania Modifica el valor a Wikidata
Map
 45° 31′ 18″ N, 25° 55′ 35″ E / 45.5217°N,25.9264°E / 45.5217; 25.9264
SerraladaCarpats del Sud Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Punt més altCiucaș Peak (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata  (1.954 m Modifica el valor a Wikidata)
Mapa dels Carpats Orientals, amb les muntanyes de Ciucaș a l'extrem sud

Les muntanyes de Ciucaș (en romanès: Munții Ciucaș, hongarès: Csukás-hegység) és una serralada de Romania. Es troba a la part nord del comtat de Prahova i es troba a la frontera amb el comtat de Brașov.

El pic més alt és el Vârful Ciucaș (Pic Ciucaș), amb 1.954 metres; [1] altres cims són Gropșoare a 1.883 metres, Tigăile Mari a 1.844 metres i Zăganu a 1.817 metres. La serralada consta de dues carenes: la carena Ciucaș – Bratocea en direcció sud-oest-nord-est i la carena Gropșoarele – Zăganu en direcció nord-oest-sud-est, unides per la sella formada pel pic Chirușca. La cresta de Ciucaș es troba al nord i comprèn el pic de Ciucaș, mentre que la cresta de Bratocea es troba al sud i té una longitud de més de 5 quilòmetres.

Les capçaleres del riu Buzău, el riu Teleajen, el riu Tărlung i molts altres es troben en aquestes muntanyes.

A Romania, les muntanyes de Ciucaș es consideren part dels Càrpats de Curvatura. Geològicament, segons les divisions dels Carpats, la serralada forma part dels Càrpats Moldava-Munteni, del grup més gran dels Carpats Orientals Exteriors. Limita al nord-est amb les muntanyes Tătaru a l'est, les muntanyes Întorsurii al nord, i les muntanyes Grohotiș a l'oest.

El poble de Cheia és a prop de la muntanya.

Referències[modifica]

  1. «Ciucaș – cel mai frumos munte din Carpații de Curbură» (en romanès). romaniasalbatica.ro. [Consulta: 5 novembre 2020].