Vés al contingut

Museu Etnogràfic de Praia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu Etnogràfic de Praia
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmuseu etnogràfic Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació5 octubre 1997

Lloc webic.cv… Modifica el valor a Wikidata

El Museu Etnogràfic de Praia (oficialment i en portuguès Museu Etnográfico da Praia) és un museu localitzat al barri històric de Praia, la capital de Cap Verd.

Història[modifica]

El museu va obrir les seves portes el 5 d'octubre de 1997 i és localitzat en un edifici construït en el segle xix, amb un estil d'arquitectura colonial, que ja apareix en un mapa de la ciutat de 1840. És el primer museu etnogràfic del país. Abans d'obrir, l'edifici va ser restaurat i a la inauguració hi va assistir Carlos Veiga. El 2005 va tancar les portes i, després dos anys de treballs de restauració, el museu va ser reobert al públic el 2007.[1]

Col·lecció[modifica]

El museu presenta diversos objectes culturals i musicals capverdians, incloent-hi un molí, fet d'argila i pedra i alguns instruments musicals vells, que inclouen dues violes portugueses, dos cavaquinhos i una cimboa.

Referències[modifica]

  1. «Museu Etnográfico da Praia reabre às portas, após dois anos encerrado» (en portuguès). Inforpress, 11-06-2007. Arxivat de l'original el 14 d’abril 2016. [Consulta: 12 juliol 2016].

Bibliografia[modifica]

  • Ana Samira Silva, Museu Etnográfico da Praia: catálogo da exposição, Instituto da Investigação e do Património Culturais (IIPC), Ministério da Cultura, Praia, 2007, 34 pages

Enllaços externs[modifica]