Museu de la Fotografia de Charleroi

Infotaula d'organitzacióMuseu de la Fotografia de Charleroi
Dades
Tipusmuseu
edifici de museu Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1987
Activitat
Superfícietotal: 8.000 m²
exposició: 2.200 m² Modifica el valor a Wikidata
Visitants anuals60.000 (2009)
Governança corporativa
Seu 
Gerent/directorXavier Canonne

Lloc webMuseo de la Fotografía de Charleroi
Facebook: museephotocharleroi Instagram: museephotocharleroi Youtube: UC2VJWVYX5WldCG5aROPY9DQ Modifica el valor a Wikidata

El Museu de la Fotografia (en idioma francès: Musée de la photographie) és un museu belga fundat el 1987 i situat en un antic monestir neogòtic al barri de Mont-sur-Marchienne de Charleroi (Bèlgica).[1] L'1 de juny de 2008 es va realitzar una ampliació d'una ala de l'edifici, a càrrec de l'arquitecte Olivier Bastin, pel que va convertir en el museu de fotografia més extens d'Europa.[2]

En la seva col·lecció permanent es poden trobar fotografies molt significatives com nus de Auguste Belloc que va ser el primer a fer-les, la coneguda fotografia de François Aubert realitzada després de l'afusellament de Maximilià I de Mèxic,[3] una fotografia de les Cascades del Niàgara que s'atribueix a Platt D.Babitt i es troba entre les primeres realitzades en aquest lloc, diversos daguerreotips de Modeste Winandy en què apareixen els habitants de Marchienne-au-Pont a 1847, la fotografia de la lluna realitzada per Adolphe Neyt a 1869, el retrat de George Sand realitzat a 1864 per Nedar, una fotografia titulada Sicile de Wilhelm von Gloeden, la fotografia titulada Nude, Point Llops realitzada per Edward Weston el 1936, diverses fotografies de Henri Cartier-Bresson, la fotografia realitzada el 1953 per Robert Doisneau i titulada L'accordéoniste, Restaurant La Tartine, Li 02:00 d'Astrid de Jeanloup Sieff, Huh yeh-Mei i la seva família del xinès Liang Kuo Lung realitzada sobre 1990 i un llarg etcètera.

Aquesta mostra d'unes cinc-centes fotografies que estan realitzades amb diferents tècniques com ambrotipia, còpia a l'albúmina, col·lodió humit i altres, al costat de l'excel·lent col·lecció de daguerreotips i de càmeres fotogràfiques antigues ofereixen una bona visió de la Història de la Fotografia.

A més realitza nou exposicions temporals i temàtiques cada any existint en cada moment tres que es realitzen de manera simultània i cadascuna d'elles té una durada de quatre mesos.

Al museu es guarden totes les col·leccions fotogràfiques de la Comunitat francesa de Bèlgica i estan dipositats tots els reportatges fotogràfics dels arxius de Valònia, per al que disposa d'una sala d'arxiu que manté una temperatura estable de 17 °C i una humitat del 42% HR. També disposa d'un servei educatiu, una biblioteca amb més de tretze mil exemplars, una sala d'actes, una llibreria i una cafeteria.

Referències[modifica]

  1. Sougez, M.L.; Pérez Gallardo, H.. Diccionario de historia de la fotografía. Madrid: Ediciones Cátedra, 2003, p. 319-320. ISBN 84-376-2038-4. 
  2. Wynants, Jean Marie «Un superbe écrin pour un trésor enfin dévoilé» (en francés). Le Soir, 31-05-2008.
  3. Koetzle, Hans-Michael. Photo icons. The history behind the pictures. (en anglès). Colònia: Taschen GmbH, 2005, p. 62-69. ISBN 3-8228-4096-3. 

 

Enllaços externs[modifica]