Nova Sicília

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióNova Sicília
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticafederalisme
autonomisme regional Modifica el valor a Wikidata
Alineació políticacentredreta Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2001
FundadorBartolo Pellegrino Modifica el valor a Wikidata
Data de dissolució o abolicióvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webnuovasicilia.org Modifica el valor a Wikidata

Nova Sicília és un partit polític regionalista sicilià fundat amb una part dels antics militants del Partit Socialista Italià i del Partit Sicilià d'Acció,[1] que basa la seva lluita política principalment en l'actuació integral de l'estatut sicilià, i sobre el reviscolament econòmic, social, cultural, polític de Sicília i la tutela de les tradicions populars. El president del partit és Bartolo Pellegrino.

Eleccions de 2001[modifica]

A les eleccions legislatives italianes de 2001 Nova Sicília s'alineà amb la coalició de centredreta, elegint un diputat, Nicolò Nicolosi. Nicolosi, però, el 2005 abandonà el partit per a fundar el Pacte per Sicília. A les eleccions regionals de Sicília de 2001 va obtenir 5 diputats a l'Assemblea Regional Siciliana.

Eleccions de 2006[modifica]

Alle eleccions legislatives italianes de 2006 Nova Sicília s'alineà amb la Casa de les Llibertats, presentant les seves llistes en la circumscripció de Sicília pel Senat d'Itàlia. Alhora, a Sicília arribà a un acord amb el Nou PSI: a canvi del suport a les llistes del senat, el partit de Bartolo Pellegrino donà suport als socialistes a la Cambra dels diputats. Al Senat, Nova Sicília va obtenir l'1,3% dels vots i no assolí cap escó.

A les eleccions regionals de Sicília de 2006, e partit arribà a un acord amb el Moviment per l'Autonomia de Raffaele Lombardo: els dos partits, liderats per Lombardo, aconseguiren 10 diputats a l'Assemblea Regional Siciliana, elegint Nunzio Maniscalco per Nuova Sicilia. L'acord estipulat preveia la formació d'un únic partit regionalista, que encara no ha estat creat.

El 4 d'abril de 2007 el líder del moviment, Bartolo Pellegrino, fou arrestat sota l'acusació d'associació mafiosa, en relació amb alguns regidors escollits a Trapani.[2]

Referències[modifica]

  1. Sonia Alonso. Challenging the State: Devolution and the Battle for Partisan Credibility: A Comparison of Belgium, Italy, Spain, and the United Kingdom. Oxford University Press, 26 abril 2012, p. 167. ISBN 978-0-19-969157-9. 
  2. Això ha suposat el declivi de Nova Sicília i Nunzio Maniscalco al consistori de Palerm del 2007 la incorpora al seu equip juntament amb els remanents de la DCI. questo articolo a Repubblica.it