Overcooked 2

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Overcooked 2
Modifica el valor a Wikidata
Publicació
2018 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de simulació Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Característiques tècniques
PlataformaWindows, Nintendo Switch, PlayStation 4, macOS, Linux i Xbox One Modifica el valor a Wikidata
MotorUnity Modifica el valor a Wikidata
Modesmode cooperatiu, un jugador i multijugador Modifica el valor a Wikidata
Formatdescàrrega digital i distribució digital Modifica el valor a Wikidata
Nombre mínim de jugadors1 Modifica el valor a Wikidata
Nombre màxim de jugadors4 Modifica el valor a Wikidata
Equip
EditorTeam 17 Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorGOG.com, Microsoft Store, Nintendo eShop, Humble Store, Steam, PlayStation Now, Epic Games Store, PlayStation Store i Amazon Luna Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB

Premis
Més informació
Lloc webghosttowngames.com… Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesovercooked-2 Modifica el valor a Wikidata
Steam728880 Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt10324592 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Overcooked! (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Overcooked 2 (estilitzat com Overcooked! 2) és un videojoc de simulació cooperatiu ambientat en un espai de cuines i desenvolupat per la companyia Team17 juntament amb Ghost Town Games, i publicat per Team17. El joc és una seqüela de la sèrie Overcooked!. Es va llançar per a diferents plataformes com Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 i Xbox One el 7 d'agost de l'any 2018. Overcooked: All You Ca Eat, un videojoc recopilatori que inclou Overcooked i Overcooked 2, va ser llançat per a PlayStation 5 i Xbox Sèries X/S.[1]

Jugabilitat[modifica]

El joc Overcooked 2 pertany al gènere de joc simulació, en el qual es participa amb equips de fins a quatre jugadors on aquests han de preparar i cuinar comandes de manera cooperativa en cuines de restaurants absurds.[2] Els jugadors recullen, tallen i cuinen ingredients, posteriorment s'ha de col·locar el menjar cuinat als plats, servir-los i finalment rentar-los. El videojoc tendeix a aclaparar al jugador, ja que s'han de combinar les diferents tasques mentre es coordinen les comandes i es topen amb els altres personatges.[3] La continuació es basa en el videojoc original, que es va publicar l'any 2016, aquesta seqüela compta amb nous nivells interactius, temes de restaurants, disfresses de xef i receptes. Alguns nivells tenen plataformes mòbils i altres obstacles que compliquen el procés de realització de les comandes, inclús hi ha portals, passadissos mòbils[2] i incendis intransitables.[3] Altres nivells fan una transició entre escenaris i receptes, com per exemple un dels nivells inicia amb la preparació d'amanides en una cuina situada en globus aerostàtic i finalitza amb un aterratge forçós en un restaurant de sushi.[4] La seqüela introdueix el llançament d'ingredients, d'aquesta manera els jugadors poden llançar articles a un altre xef o una olla des de lluny. A més, inclou el mode multijugador en línia, en el qual els equips poden connectar-se a través d'una xarxa sense fil local o mitjançant l'aparellament en línia.[2][5]

Desenvolupament[modifica]

El 7 d'agost de 2018 es va llençar Overcooked 2 per les plataformes Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows i Xbox One. Va ser desenvolupat per Team17 juntament amb Ghost Town Games i publicat per Team17.[5] Un mes abans, a l'E3 2018 es va anunciar el llançament del nou videojoc. Els desenvolupadors van crear contingut addicional cosmètic sobre el joc base, com una disfressa de personatge d'un ornitorrinc exclusiu per al llançament de Nintendo Switch i un paquet d'altres disfresses de personatges com a bonificació de pre-comanda.[6]

Recepció[modifica]

Segons el lloc web de Metacritic, un agregador de ressenyes, la versió per Xbox One té una puntuació de 83 sobre 100, seguidament les versions de PS4 i Switch tenen puntuacions de 81 sobre 100, i la versió per a PC té una puntuació de 80 sobre 100.

Reconeixements[modifica]

Any Premi Categoria Resultat
2018 Game Critics Awards Millor joc Familiar/Social Guanyador
Millor joc independent Nominat
Golden Joystick Award Millor joc cooperatiu Nominat
The Game Awards 2018 Millor joc Familiar Guanyador
Gamers' Choice Awards Juego multijugador familiar favorit dels fans Nominat
Australian Games Awards Títol Familiar/Infantil de l'any Nominat
2019 National Academy of Vídeo Game Trade Reviewers Awards Disseny de control, 2D o 3D limitat Nominat
Joc, Franquícia Família Nominat
SXSW Gaming Awards Excel·lència en multijugador Nominat
British Academy Games Awards Joc britànic Nominat
Familar Nominat
Multijugador Nominat
Italian Vídeo Game Awards Millor joc familiar Nominat
Develop:Star Awards Joc de l'any Guanyador
The Independent Game Developers' Association Awards Millor joc social Nominat

Referències[modifica]

  1. Phillips, Tom. «Overcooked: All You Can Eat is a next-gen compilation» (en anglès). Eurogamer, 20-07-2020. [Consulta: 30 juliol 2021].
  2. 2,0 2,1 2,2 Crecente, Brian. «‘Overcooked 2’ Coming to Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One» (en anglès americà). Variety, 12-06-2018. [Consulta: 30 juliol 2021].
  3. 3,0 3,1 «Overcooked 2: San Diego Comic-Con 2018 Hands-on Preview» (en anglès). Shacknews. [Consulta: 30 juliol 2021].
  4. Gilbert, Brian. «Overcooked 2 is just as hectic as ever» (en anglès). Polygon, 18-06-2018. [Consulta: 30 juliol 2021].
  5. 5,0 5,1 McWhertor, Michael. «Overcooked 2 announced, coming this August» (en anglès americà), 12-06-2018. [Consulta: 14 desembre 2022].
  6. «E3 2018: Overcooked 2 Fresh Hot Announcement - Hardcore Gamer» (en anglès americà). [Consulta: 30 juliol 2021].