Péril en la demeure

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaPéril en la demeure
Fitxa
DireccióMichel Deville Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióEmmanuel Schlumberger Modifica el valor a Wikidata
GuióMichel Deville i René Belletto Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJohannes Brahms, Enric Granados i Campiña i Franz Schubert Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeRaymonde Guyot Modifica el valor a Wikidata
VestuariCecile Balme Modifica el valor a Wikidata
ProductoraGaumont Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorGaumont Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1985 Modifica el valor a Wikidata
Durada100 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema de ficció criminal Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióAlts del Sena Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt0089860 Filmaffinity: 853813 Allocine: 60564 Rottentomatoes: m/1016150-peril Letterboxd: death-in-a-french-garden Allmovie: v37750 TCM: 86518 TMDB.org: 24583 Modifica el valor a Wikidata

Péril en la demeure és una pel·lícula dramàtica francesa del 1985 dirigida per Michel Deville. Va ser inscrit al 35è Festival Internacional de Cinema de Berlín[1] El guió és una adaptació del conte Sur la terre comme au ciel de René Belletto.[2]

Argument[modifica]

David Aurphet, un professor de guitarra en dificultats, és convidat a donar classes a Viviane Tombsthay, la filla d'una parella acomodada. La dona, Julia, comença una aventura amb ell mentre Viviane i una veïna, Edwige, se li insinuen. Més tard, David és robat, però és rescatat per un desconegut, Daniel Forest, a qui ha vist rondant a prop de la propietat del Tombsthay. Daniel admet que és un assassí per contracte que treballa i suggereix que el robatori és una cobertura per a algú que vol ferir la mà d'en David, com un marit gelós.

David rep una cinta de vídeo anònima amb proves de la seva aventura; La Júlia diu que també n'ha rebut un. Li parla a l'Edwige del vídeo però no de la Julia. Després de descobrir que algú ha estat a casa seva, li demana a Daniel que es quedi a dormir per si de cas. La Júlia apareix i convida en David a casa seva, ja que el seu marit no hi és. Després de marxar, Daniel li diu a David que el marit de Julia, Graham, és el seu objectiu previst. Avisa a David que s'adverteixin de Graham i li suggereix que eviti la Júlia durant un temps. Quan David es nega, Daniel li dóna una pistola per protegir-se.

El David hi arriba però hi troba Graham amb ganes de matar-lo. David li dispara. La Júlia aconsella a David que se'n vagi i ell busca refugi amb Edwige. Ella li mostra un vídeo que mostra que només va ferir a Graham, que després va ser assassinat per Julia.

David és més tard amenaçat per Daniel per un microfilm que falta. David el mata i marxa de la zona amb Viviane.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

El vestuari va ser creat per Cécile Balme, els decorats de pel·lícules són de Philippe Combastel i Dominique Maleret. La pel·lícula es va rodar a Versalles; la vila de la família Tombsthay és la vila Les Fauvettes a Ville d'Avray on va créixer Boris Vian.[3] Es va estrenar als cinemes francesos el 13 de febrer de 1985.

Reconeixements[modifica]

Aquesta pel·lícula va ocupar el lloc 26 a la taquilla francesa amb 1.648.467 entrades el 1985.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]