Parc Nacional de Katavi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaParc Nacional de Katavi
Imatge
TipusParc nacional Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaTanzània Modifica el valor a Wikidata
Map
 6° 55′ S, 31° 20′ E / 6.92°S,31.33°E / -6.92; 31.33
Dades i xifres
Superfície4.471 km² Modifica el valor a Wikidata
Categoria II de la UICN: Parc Nacional
World Database on Protected Areas
IdentificadorModifica el valor a Wikidata 921 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Creació1974 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webkatavipark.org Modifica el valor a Wikidata
Vida salvatge del Parc Nacional de Katavi

El Parc Nacional de Katavi és un parc nacional de Tanzània creat l'any 1974 i es troba a la regió de Katavi. És un parc molt remot que es visita amb menys freqüència que altres parcs nacionals del país. Té una superfície aproximada de 4.471 quilòmetres quadrats,[1] la qual cosa el converteix en el tercer parc nacional més gran de Tanzània. El parc engloba el riu Katuma i les planes inundables estacionals del llac Katavi i el llac Chada.

Fauna[modifica]

Les característiques de la vida salvatge inclouen grans ramats d'animals, especialment de búfals cafres, zebres, girafes i elefants, a més al llarg del riu Katuma, hi ha cocodrils i hipopòtams que durant les estacions seques anuals produeixen forats de fang on si poden trobar centenars d'ells.[2] Els animals carnívors que deambulen per aquest parc són els guepards, els gossos salvatges, les hienes, els lleopards i els lleons. Algunes fonts afirmen una biodiversitat molt alta al parc, tot i que també hi ha informes de declivi de la fauna salvatge a causa de la caça il·legal i la caça furtiva, presumiblement per al sosteniment de la "carn de boscos".[3] L'àrea al sud-est del parc prop del llac Txada tenia el nombre de mamífers més alt.[4]

Visitants[modifica]

El nombre anual de visitants al parc és extremadament baix en comparació amb els parcs més coneguts, poc per sobre dels 1.500 visitants estrangers d'un total de 900.000 registrats a tot el sistema de parcs nacionals de Tanzània durant el 2012/13.[5] Una enquesta de les habitacions reals venudes pels allotjaments d'estil safari disponibles podria revelar el nombre, però en funció del recompte total d'habitacions i la durada de la temporada, també es pot estimar un límit superior. A més d'un càmping públic a partir de 2013,[6] només hi havia tres campaments permanents permesos per funcionar a Katavi, és a dir, el Mbali Mbali Katavi Lodge[7] i el Foxes[8] a la plana de Katuma i els Txada[9] a la plana de Txada. Aquests campaments tenen un límit d'aforament de visitants d'aproximadament una dotzena cadascun.

L'arribada a Katavi per als visitants normalment és organitzat pel campament d'acollida, amb un dels serveis de vol xàrter disponibles operat per Zantas Air Services[10] o Safari Air Link.[11] Tots els vols tenen l'aterratge en una pista de terra amb serveis mínims.[12]

Referències[modifica]

  1. «katavi» (en anglès). tanzaniaparks.com, 06-02-2008.
  2. «Imatge del National Geographic», 24-10-2004.
  3. «Africa: Game Parks Offering Protection in Name Only?» (en anglès). All Africa, Setember 2007.
  4. Caro, T. M. (en anglès) Abundance and distribution of mammals in Katavi National Park, Tanzania, African journal of Ecology 37.3 (1999), pàg. 305-313.
  5. «Parks arrivals highlight» (en anglès). tanzaniaparks, 20-12-2015.
  6. «Acomodations» (en anglès). tanzaniaparks.
  7. «Katuma Bush Lodge» (en anglès). mbali.
  8. «Foxes of Africa» (en anglès).
  9. «Chada Camp» (en anglès).
  10. «Shared Charter - Mbali Mbali Lodges and Camps» (en anglès).
  11. «Safari Aviation» (en anglès).
  12. «fotografia de la pista». huntzinger.com.

Oficial[modifica]

Parc Nacional de Katavi - Lloc web oficial