Vés al contingut

Parc estatal Cascades Chittenango

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaParc estatal Cascades Chittenango
(en) Chittenango Falls State Park Modifica el valor a Wikidata
Imatge
TipusNew York state park (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaNova York (EUA) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 59′ N, 75° 51′ O / 42.98°N,75.85°O / 42.98; -75.85
Dades i xifres
Mida51 (alçària) m
Activitat
Gestor/operadorNew York State Office of Parks, Recreation and Historic Preservation (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Lloc webparks.ny.gov… Modifica el valor a Wikidata

El Parc estatal Cascades Chittenango és un parc estatal de 0,78 km² situat al comtat de Madison (Nova York),[1][2] a l'est del llac Cazenovia. El parc compta amb unes cascades de 51 m que tenen aproximadament 400 milions d'anys d'antiguitat. A la part inferior de les cascades, el Chittenango Creek flueix per sota d'un pont de fusta.[3] El parc ofereix diverses activitats, com ara taules de pícnic amb pavellons, un parc infantil, senderisme, excursions i pesca.

Aproximadament, arriben al parc cada any 45.000 visitants per participar en una varietat d'activitats recreatives a l'aire lliure.[4] Tot i que moltes en guies de càmping encara figura per error com un campament, el campament del parc es va tancar a mitjans de la dècada del 2000.

El Parc estatal Cascades Chittenango també és l'hàbitat del cargol ambre i ovat de Chittenango (Novisuccinea chittenangoensis), una espècie de caragol de terra endèmica i en perill d'extinció.[3]

Rutes i vistes[modifica]

Mentre el parc està obert tot l'any, el recorregut que condueix cap al pont de les cascades es tanca durant els mesos d'hivern a causa de condicions de gel. Les vistes de les cascades des del pont són bastant pintoresques, però hi ha la possibilitat de veure les cascades des del costat del rierol o des d'un petit camí.[5]

A l'altra banda del rierol, hi ha un recorregut amb una forta pendent per pujar a la part alta de les cascades, davant de l'entrada. Al llarg d'aquest recorregut, hi ha diversos llocs de visió.

Galeria d'imatges[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Section O: Environmental Conservation and Recreation, Table O-9». A: 2014 New York State Statistical Yearbook. The Nelson A. Rockefeller Institute of Government, 2014, p. 671 [Consulta: 9 abril 2016].  Arxivat 16 de setembre 2015 a Wayback Machine.
  2. Feature Detail Report for: Chittenango Falls State Park, en Geographic Names Information System (GNIS)
  3. 3,0 3,1 ; Niver, Robin«Chittenango Ovate Amber Snail (Novisuccinea chittenangoensis) Recovery Plan, First Revision». Hadley, Massachusetts: U.S. Fish and Wildlife Service, 2006. [Consulta: 25 gener 2016].
  4. «State Park Annual Attendance Figures by Facility: Beginning 2003». [Consulta: 27 maig 2015].
  5. Doran, Elizabeth. «Chittenango Falls offers stunning views year-round». Syracuse.com, 09-01-2014. [Consulta: 28 abril 2015].

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Parc estatal Cascades Chittenango