Pla del Tro

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaPla del Tro
TipusPla de muntanya i camps de conreu
Localització
Entitat territorial administrativaConca de Dalt (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 13′ N, 1° 07′ E / 42.21°N,1.11°E / 42.21; 1.11
Dades i xifres
Altitud1.285,2 m Modifica el valor a Wikidata
Al NomenclàtorSí que hi consta
El Pla del Tro, respecte del terme d'Abella de la Conca

El Pla del Tro és una plana a cavall dels termes municipals d'Abella de la Conca i de Conca de Dalt (antic terme d'Hortoneda de la Conca, al Pallars Jussà).

Està situada al vessant meridional de la Serra de Boumort, a la vall de Carreu, al nord-oest d'aquest antic poble. És a prop del límit nord-occidental del terme d'Abella de la Conca. El límit sud-occidental del pla és el Serrat del Pla del Tro, i el nord-est, el Serrat del Roure.

En el Pla del Tro hi ha la casa del mateix nom, i hi passava un camí de muntanya que des de Carreu menava a la zona de Pessonada. Al sector nord-est del pla hi ha els Camps de Pla del Tro. Tancant el pla, també al nord-est, hi ha el coster dels contraforts de la Serra de Boumort, denominades en aquest lloc Solanes del Pla del Tro. A llevant, davallant cap al barranc de la Malallau, hi ha el paratge de les Passades.

L'accés al Pla del Tro és a través del Camí del Pla del Tro, que arrenca del Camí de Carreu a ponent de l'antic poble de Carreu.

Etimologia[modifica]

Es tracta d'un topònim de caràcter descriptiu. Aquest pla de muntanya és un lloc on sovintegen les tempestes, que solen anar acompanyades d'aparell elèctric i sonor.

Enllaços externs[modifica]