Vés al contingut

Plantilla:Desembre article de Videojocs

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La Play 3

PlayStation 3 (oficialment comercialitzada PLAYSTATION 3, comunament abreviada PS3) és la videoconsola de SCE successora de la PlayStation 2. Dissenyada per a competir directament amb Xbox 360, de Microsoft i Wii de Nintendo com a part de les videoconsoles de setena generació.

Una característica important que distingeix a la PlayStation 3 de les seves predecessores és el seu servei unificat de jocs en línia, el PlayStation Network, la qual cosa contrasta amb l'anterior política de Sony de confiar en els desenvolupadors de jocs per a jugar en línia.

Altres característiques importants de la consola són les capacitats sòlides de multimèdia, la connectivitat amb la PlayStation Portable i el format de disc òptic d'alta definició, Blu-ray Disc, com a mitjà principal d'emmagatzemament. La PS3 també dóna suport al Blu-ray perfil 2.0, gràcies a això es pot interactuar de manera online amb continguts extres de pel·lícules i jocs.

La PlayStation 3 va ser llançada l'11 de novembre de 2006 al Japó, el 17 de novembre de 2006 a l'Amèrica del Nord, i el 23 de març de 2007 a Europa i Austràlia. Dues variants (SKUs) estaven disponibles en el moment del llançament: un model bàsic amb 20 GB de disc dur (HDD SATA 2,5") i un model professional amb disc dur de 60 GB amb diverses característiques addicionals com el doble de ports USB i retrocompatibilitat amb jocs de la seva antecessora PlayStation 2 (el model de 20 GB no va ser comercialitzat a Europa i Austràlia). Des de llavors, a tots els models se li han fet diverses revisions en el seu maquinari per a disminuir el seu cost de producció i el seu preu de venda.