Puig de la Tossa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaPuig de la Tossa
Imatge
TipusCim i muntanya Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaAiguatèbia i Talau (Conflent) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAiguatèbia i Talau (Conflent)
Map
 42° 30′ N, 2° 12′ E / 42.5°N,2.2°E / 42.5; 2.2
Dades i xifres
Altitud1.870 m Modifica el valor a Wikidata

El Puig de la Tossa, o La Tossa, o La Tossa d'en Maig, és una muntanya de 2.032,7 metres d'altitud del terme comunal d'Aiguatèbia i Talau, de la comarca del Conflent, a la Catalunya del Nord.

És[1] a l'extrem sud-oest del terme d'Aiguatèbia i Talau, dins del seu terme comunal però molt a prop del trifini amb la Llaguna i Sautó. De fet, el punt de trobada dels tres termes comunals és en el seu vessant sud-oest, a prop del cim. Dalt del cim hi ha les instal·lacions d'unes antigues fortificacions militars del segle xix preparades per a bateries d'artilleria.

Segons Pere Ponsich,[2] en el seu vessant hi havia el lloc dels Pujals, citat el 942 com a límit de la Llaguna.

El Puig de la Tossa, a part de ser un antic lloc militarment estratègic, ho és encara avui dia des del punt de vista de l'excursionisme: hi passen diverses rutes excursionistes i cicloturistes[3] de la zona.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. «Aiguatèbia». A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15). ISBN 84-85194-60-8.