Quim Marqués

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaQuim Marqués
Biografia
Naixement1964 Modifica el valor a Wikidata (59/60 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatCatalunya Catalunya
Activitat
Ocupaciócuiner, escriptor Modifica el valor a Wikidata

Quim Marqués (Barcelona, 1964), pseudònim de Joaquim Marqués Adelantado,[1] és un cuiner català que dirigeix el restaurant El suquet de l'Almirall, al barri barceloní de la Barceloneta, és col·laborador habitual en programes gastronòmics de ràdio i ha escrit diverses publicacions. Pertany a la quarta generació de cuiners de la seva família, va estudiar a la primera promoció de l'Escola d'Hostaleria de Barcelona[2] i ha passat per restaurants com El Bulli, El Racó d'En Freixa,[3] Casa Fermín i La Cuisine des Anges. Ha estat finalista dels concursos internacionals Paul Bocuse i Pierre Taittinger (1994).[4] Ha estat xef de cuina dels restaurants Nostromo, Lola i el Suquet de l'Almirall, on ha encunyat el terme "paella catalana".[5][6] Ha treballat com a col·laborador en programes radiofònics com De boca en boca[7] i en 2015 adquirí un hotel a Sitges per obrir un nou restaurant, La Pepa del Mar.[8]

Publicacions[modifica]

  • 2002 ¿Qué comemos hoy? (Belaqva de Ediciones y Publicaciones) en col·laboració amb la metgessa nutricionista Montse Folch.
  • 2002 Recetas para enamorar, seducir i amar (Belaqva de Ediciones y Publicaciones), receptari co-escrit amb Boris Izaguirre, Glòria Galiano i els cuiners Paco Guzmán, Paula Casanovas i Felip Planas
  • 2004 La Cuina de la Barceloneta (Columna Edicions)
  • 2005 La cocina de la Barcelona marinera (Viena Edicions), al qual intenta rescatar les receptes tradicionals dels pescadors de la Barceloneta.
  • 2009 Come bien, vive mejor (Salsa Books). Co-escrit amb la metgessa Natàlia Flores.
  • 2010 Cuina marinera. Les millors receptes de peix d'ara i de sempre (Columna edicions), escrit juntament amb el seu segon de cuina Manel Marqués.
  • 2017 Arroces: Orígenes, curiosidades y recetas (Lectio)

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]