Ramón Alberto Rolón Güepsa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRamón Alberto Rolón Güepsa
Biografia
Naixement28 febrer 1959 Modifica el valor a Wikidata (65 anys)
Arboledas (Colòmbia) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Administrador apostòlic
7 juliol 2018 – 24 juny 2020
Bisbe diocesà
27 octubre 2012 –
← Julio César Vidal Ortiz
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
FormacióPontifícia Universitat Gregoriana
Universitat Sant Tomàs Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióbisbe catòlic (2012–), sacerdot catòlic (1984–) Modifica el valor a Wikidata
ConsagracióLuis Madrid Merlano Modifica el valor a Wikidata

Ramón Alberto Rolón Güepsa (Arboledas, 28 de febrer de 1959) és un bisbe, científic religiós, filòsof i teòleg colombià. És, des del 15 de desembre del 2012, bisbe de Monteria.

Biografia[modifica]

És fill de Rito Julio Rolón i María Inés Güepsa. Cursà els estudis de primària i secundària al seu poble natal i estudià filosofia i teologia al Seminari Major Sant Tomàs d'Aquino a Pamplona.

Assistí a la Universitat Sant Tomàs, on es llicencià en filosofia i ciències religioses i després es traslladà a Itàlia per realitzar-hi cursos d'especialització en la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

Quan tornà fou ordenat sacerdot al seu poble, l'1 de desembre del 1984, pel cardenal Mario Revollo Bravo. Després de la seva ordenació ha exercit el seu ministeri pastoral a les parròquies de Sant Joan Baptista de Chinácota i Sant Josep de Mutiscua, als seminaris major i menor de Pamplona. També ha estat membre del Col·legi de Consultors i dels Consells Presbiteral i d'Afers Econòmics de l'Arxidiòcesi de Nova Pamplona.

El 27 d'octubre del 2012 fou nomenat pel Papa Benet XVI nou bisbe de la diòcesi de Monteria, en substitució de Julio César Vidal Ortiz. Rebé la consagració episcopal a la Catedral de Santa Clara de Pamplona l'1 de desembre d'aquell any a mans de l'arquebisbe metropolità Luis Madrid Merlano.