Ramón Campos Puig

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRamón Campos Puig
Biografia
Naixement1876 Modifica el valor a Wikidata
Alacant Modifica el valor a Wikidata
Mort1942 Modifica el valor a Wikidata (65/66 anys)
Alacant Modifica el valor a Wikidata
Batlle d'Alacant
novembre 1913 – juny 1915
← Edmundo Ramos PrevésEugenio Botí Carbonell → Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític, advocat Modifica el valor a Wikidata

Ramón Campos Puig (Alacant, 1876 - 1942) fou un advocat i polític alacantí. Era fill del diputat Ramón Campos Doménech i nebot d'Antonio Campos Doménech, i es va llicenciar en dret a la Universitat de València en 1895. Militant del Partit Conservador (sector tetuanista), el 1901 va ser subsecretari de la Junta del Partit a Alacant i regidor el 1911-1913. Va ser escollit alcalde d'Alacant el novembre de 1913, càrrec que va ocupar fins a juny de 1915. Durant el seu mandat va permetre l'erecció d'una estàtua a José Canalejas y Méndez i va gestionar l'obertura a Alacant de facultats de la Universitat de Múrcia.[cal citació] El 1916 es va separar del sector oficialista dirigit per Salvador Canals y Vilaró i passà a formar part del Cercle Maurista.

En 1936 era president del Col·legi d'Advocats d'Alacant i fou designat advocat defensor de José Antonio Primo de Rivera, però va renunciar perquè aquest va preferir defensar-se ell sol.[1] Fou destituït durant la guerra civil espanyola. En acabar el conflicte fou nomenat membre del consell d'administració de la Caixa d'Estalvis d'Alacant.[2]

En 1943, un any després de la seua defunsió, va esdevindre l'Explosió Armeria El Gato en Alacant i la seua casa va haver de ser derruïda[3] amb la reordenació de la plaça de l'Ajuntament.

Referències[modifica]