Refacció de Base de Dades

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La refacció d'una base de dades és un canvi a un esquema de base de dades que millora el seu disseny, alhora que es manté el seu comportament i d'informació semàntica. A la refaccció de base de dades és conceptualment més difícil que una refacció de codi: a la refacció de codi només és necessari mantenir el comportament semàntic mentre que a la refacció de base de dades també han de mantenir la semàntica d'informació.

El procés de refacció de base de dades és l'acte d'aplicar refacció a una base de dades per evolucionar un esquema de base de dades existent(la refacció de base de dades és una pràctica fonamental del disseny evolutiu de base de dades). Una Base de Dades es refacciona per alguna de les dues raons següents: per desenvolupar l'esquema d'una manera evolutiva en paral·lel amb el disseny evolutiu de la resta del vostre sistema o per solucionar problemes de disseny en un esquema de base de dades existent.

La refacció de base de dades no canvia la forma en què les dades s'interpreta o s'utilitza i no corregeix errors o afegeix noves funcionalitats. Cada refacció per a una base de dades deixa el sistema en un estat de treball, de manera que no provoca retards de manteniment, sempre hi ha les dades significatives en l'entorn de producció.

Un exemple de refacció de base de dades seria dividir una taula d'agregació en dues taules diferents en el procés de normalització de bases de dades.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]