Reginald Cobham

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaReginald Cobham

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementc. 1295 Modifica el valor a Wikidata
Mort1361 Modifica el valor a Wikidata (65/66 anys)
Activitat
Ocupaciómilitar Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
Rang militaralmirall Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolBaró Modifica el valor a Wikidata
CònjugeJoan de Berkeley (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FillsReynold Cobham, 2nd Baron Cobham of Sterborough (en) Tradueix, Joan de Cobham (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesSir Reynold de Cobham (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata  i Joan d'Evere (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Modifica el valor a Wikidata

Reginald Cobham KG (1300 - 1361) fou un militar anglès.

Era fill de Reginald Cobham d'Orkesden, a Eynsford a Kent. Amb la seva primera dona, Joan, filla del baró Thomas III de Berkeley, va tenir un fill de nom Reginald, que el va succeir.

Primeres campanyes[modifica]

Com el duc de Lancaster, se l'esmenta per haver assistit el rei Eduard a Amiens el 1329 en la cerimònia en la que presta homenatge a Felip VI de França el 6 de juny pel seu ducat de Guiena.[1]

Guerra dels Cent Anys[modifica]

Va servir en la majoria de les expedicions militars a Flandes i França de principis de la Guerra dels Cent Anys, entre elles les batalles de Cadzand el 1337, i Sluys el 1340.

El 1346, a la Batalla de Blanchetaque, juntament amb Thomas de Beauchamp, el comte de Warwick i William de Bohun, el comte de Northampton[2] va dirigir l'avantguarda, que va derrotar els francesos i va permetre obtenir una important posició defensiva a la Batalla de Crécy el 1346, en la que va ser cridat a assistir, amb Thomas de Beauchamp i de John Chandos,[3] a Eduard de Woodstock, Príncep de Gal·les, que dirigia un dels flancs.

També va participar en la batalla de Les Espagnols sur Mer el 1350 i la batalla de Poitiers el 1356, on va fer presoner Charles d'Artois, comte de Longueville.

Va ser convocat al Parlament com un baró del 1342 al 1360, va ser nomenat capità i almirall de la flota occidental el maig de 1344, i de nou el març de 1348, va ser elegit Cavaller de l'Orde de la Lligacama en 1352.

Va morir a causa de la Pesta Negra el 5 d'octubre de 1361.

Referències[modifica]

  1. (anglès) A. R. Myers, English Historical Documents 1327-1485, p.51
  2. (anglès) Henry Knighton, Knighton's Chronicle 1337-1396 (f.60) ed. comentada per Geoffrey Haward Martin
  3. (anglès) Nigel Saul, Death, art, and memory in medieval England: the Cobham family, p.128

Bibliografia[modifica]