Reparació per excisió de base

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Etapes bàsiques de la reparació per excisió e base

En la bioquímica i en la genètica, la Reparació per excisió de base, en anglès:base excision repair (BER), és un mecanisme cel·lular que repara l'ADN danyat a través del cicle cel·lular a un únic nucleòtid causats per oxidació, alquilació, hidròlisi o desaminació. És un mecanisme de reparació de danys a una sola base d'ADN. Aquest dany és reparat per la simple eliminació de la base, seguit de l'escissió de desoxirribosa, i una nova síntesi.que repara danys. La base és eliminada per la glicosilasa i finalment substituïda per síntesi de reparació per l'ADN ligasa.

En aquest procés, una ADN glicosilasa elimina la base danyada i una endonucleasa escindeix la desoxirribosa. Una ADN polimerasa omple l'espai alliberat de nou utilitzant la base oposada com a plantilla.

L'últim pas en aquest procés també s'utilitza per a la reparació de fractures simples de la cadena d'ADN.[1]

Referències[modifica]

  1. Liu Y, Prasad R, Beard WA, Kedar PS, Hou EW, Shock DD, Wilson SH, «Coordination of Steps in Single-nucleotide Base Excision Repair Mediated by Apurinic/Apyrimidinic Endonuclease 1 and DNA Polymerase β». Journal of Biological Chemistry, vol. 282, 18, 2007, pàg. 13532–13541. DOI: 10.1074/jbc.M611295200. PMC: 2366199. PMID: 17355977.

Enllaços externs[modifica]