Vés al contingut

Resolució 1 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Consell de Seguretat
Identificador de llei o regulacióS/RES/1 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:2)(decisió per consens) Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació25 gener 1946 Modifica el valor a Wikidata
← cap valor Modifica el valor a Wikidata
TemaCreació d'un Comitè d'Estat Major

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides (S/RES/1), aprovada sense votació el 25 de gener del 1946, convidava els membres permanents a realitzar els preparatius oportuns per a celebrar la primera reunió del Comitè d'Estat Major, que havia de tenir lloc l'1 de febrer d'aquell mateix any a Londres.[1]

El Comitè havia d'estar compost pels Caps d'Estat Major dels exèrcits dels cinc membres permanents del Consell de Seguretat. La resolució sol·licità com a primera tasca del Comitè l'elaboració de propostes relatives a la seva organització interna, el seu personal i el seu funcionament per a presentar-la posteriorment davant del Consell de Seguretat. La creació del Comitè d'Estat Major es feu a l'empara de l'article 47 de la Carta de les Nacions Unides:[2]

« S'establirà un Comitè d'Estat Major per assessorar i assistir el Consell de Seguretat en totes les qüestions relatives a les necessitats militars del Consell de Seguretat per al manteniment de la pau i de la seguretat internacionals, a l'ús i el comandament de les forces posades a la seva disposició, a la regulació dels armaments i al possible desarmament. »

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Bailey, Sydney Dawson; Daws, Sam. The procedure of the UN Security Council. 3rd. Oxford University Press, 1998, p. 275. ISBN 978-0-19-828073-6. 
  2. Wellens, Karel. Resolutions and statements of the United Nations Security Council (1946-1989): a thematic guide. 2nd. BRILL, 1990, p. 642. ISBN 978-0-7923-0796-9.