Vés al contingut

Resolució 411 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 411 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/411 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:2019)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació30 juny 1977 Modifica el valor a Wikidata
TemaMoçambic i Rhodèsia

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 411 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, aprovada el 30 de juny de 1977 assenyala les declaracions de funcionaris de la República Popular de Moçambic i també expressa la seva preocupació per la situació creada pels actes de provocació agressius comesos pel règim minoritari il·legal a Rhodèsia. El Consell va reafirmar el seu treball anterior en relació amb Rhodèsia, incloent les seves resolucions que imposen sancions a aquest país i va prendre nota del seu reconeixement de la cooperació de Moçambic en aquest pla. La Resolució condemna els actes agressius de Rhodèsia, incloent les incursions militars, contra Moçambic i pren nota de la necessitat econòmica urgent i especial de Moçambic, que va sorgir de l'aplicació de la resolució 253.

El Consell va fer una crida als Estats a proporcionar assistència immediata a Moçambic, va sol·licitar que diverses agències de l'ONU, incloent el PNUD, el Programa d'Aliments, el Banc Mundial i el FMI, ajudessin Moçambic. Finalment, la resolució demana al Secretari General que organitzi esforços per superar les dificultats econòmiques de Moçambic a causa de les seves aplicacions de sancions econòmiques contra Rhodèsia.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 411 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.