Resolució 849 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 849 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/849 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Resolucions de l'ONU sobre Abkhàzia Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3252)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació9 juliol 1993 Modifica el valor a Wikidata
TemaAbkhàzia
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 849 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 9 de juliol de 1993. Després d'observar amb preocupació els recents combats al voltant de Sukhumi a la regió disputada d'Abkhàzia, el Consell va demanar al secretari general Boutros Boutros-Ghali que enviés al seu enviat especial a la regió per tal de arribar a un acord per a un alto el foc entre Abkhàzia i Geòrgia, i un cop implementat, autoritzar un enviament de 50 observadors militars. Va ser la primera resolució del Consell de Seguretat sobre el conflicte.[1]

El secretari general fou requerit per fer recomanacions sobre el mandat dels observadors militars, mentre que eren recolzats els seus esforços per posar en marxa un procés de pau sobre Abkhàzia, Geòrgia amb Rússia com a facilitador i la contínua cooperació amb el president de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa.[2] Finalment, es va demanar al govern de Geòrgia que iniciés converses amb les Nacions Unides sobre un Acord d'Estatut de Forces per facilitar el desplegament anticipat dels observadors.

Referències[modifica]

  1. Jonson, Lena; Archer, Clive. Peacekeeping and the role of Russia in Eurasia. Westview Press, 1996, p. 202. ISBN 978-0-8133-8958-5. 
  2. Gray, Christine D. International law and the use of force. 2nd. Oxford University Press, 2004, p. 311. ISBN 978-0-19-927130-6. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 849 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.