Robert Prescott Stewart

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRobert Prescott Stewart

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 desembre 1825 Modifica el valor a Wikidata
Dublín Modifica el valor a Wikidata
Mort24 març 1894 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
Dublín Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciódirector de cor, compositor, director d'orquestra Modifica el valor a Wikidata
AlumnesAnna Wilson Patterson, Charles Villiers Stanford i John Millington Synge Modifica el valor a Wikidata
InstrumentOrgue Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: bda050c0-8ae5-4a2e-9e45-13ff23d0660f Discogs: 5393558 IMSLP: Category:Stewart,_Robert_Prescott Allmusic: mn0002224005 Modifica el valor a Wikidata

Robert Prescott Stewart (Dublín, 16 de desembre de 1825 - idm, 24 de març de 18949 fou un organista, compositor i musicògraf irlandès, molt influent en la música de l'última meitat del segle xix.

Estudià en el Trinity College, de la seva ciutat nadiua, on tingué entre d'altres professors a Richard Michael Levey i, acabats els seus estudis i conegut ja el seu nom, fou nomenat organista de la catedral de Sant Patrici.

Va publicar composicions de molt mèrit i diversos articles per al Grove Dictionary of Music and Musicians. Fou el primer que introduí en el Regne Unit la practica dels exàmens literaris per a graduar-se de música en les universitats.

Dels múltiples càrrecs pedagògics que va professar, va tenir molts alumnes que més tard li reconeixerien les seves virtuts com a pedagog, entre ells en fou deixeble i admirador seu Harry Crane Perrin que va seguir les seves passes una per una.

Bibliografia[modifica]