SEAT Altea

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'automòbilSeat Altea
Tipusmodel d'automòbil Modifica el valor a Wikidata
ClasseAutomòbil de turisme
FabricantSEAT
Empresa matriuGrup Volkswagen
ProduccióDes del 2004
Característiques
Batalla2.578 Modifica el valor a Wikidata
Dimensions4.280 (longitud) mm
Carrosseria
CarrosseriaMonovolum de 5 portes
ConfiguracióMotor davanter transversal
tracció davantera
Mecànica
Motor combustióTSI i TDI
Cronologia
Altres
CompetidorsCitroën C4 Picasso
Ford C-Max
Peugeot 807
Renault Scénic
Volkswagen Touran
SEAT Alhambra
Lloc webseat.co.uk… Modifica el valor a Wikidata

El SEAT Altea és un monovolum del segment C llançat al març de 2004 pel fabricant d'automòbils SEAT. L'Altea va inaugurar una nova imatge de marca, el que els responsables de la marca van batejar com "La Nova SEAT". La seva imatge deriva dels prototips Emoción i Tango. La producció i vendes d'aquest model ronda les 65.000 unitats a l'any. L'Altea comparteix elements estructurals amb els altres models del segment C del Grup Volkswagen, com el SEAT León i el Volkswagen Touran.

Mecànica[modifica]

L'Altea és un tracció davantera amb motor davanter transversal, tots ells de quatre cilindres en línia. Els gasolina són un 1.4 litres de 95 CV de potència màxima, un 1.6 litres de 102 CV, un 1.8 litres amb turbocompressor i 160 CV, i un 2.0 litres amb turbocompressor en variants de 185 o 200 CV; i els Dièsel són un 1.9 litres de 105 CV de potència màxima i un 2.0 en versions de 140 o 170 CV, ambdós amb turbocompressors de geometria variable i injecció directa. Els gasolina de 200 CV i dièsel de 170 CV existeixen solament amb el nivell d'equipament FR o Freetrack.

SEAT Altea XL
SEAT Altea FR
SEAT Altea Freetrack 4x4
SEAT Altea de policia

Variants[modifica]

Hi ha dues variants de carrosseria, un més curt i arrodonit (Altea) i una altra la part posterior del qual és més llarga i vertical, semblant a un familiar (Altea XL). El SEAT Toledo és una altra variant, similar en longitud a l'Altea XL però amb un disseny menys tradicional.

Totes les variants són amb cinc places, quan l'habitual en els monovolums del segment C és que les variants llargues tinguin set places. L'Altea és més baix que altres monovolums del segment C, però més alt que els automòbils de turisme del segment C.

En el Saló de l'Automòbil de Ginebra de 2007 es va presentar l'Altea Freetrack, un prototip d'automòbil basat en l'Altea XL amb accessoris similars als d'un automòbil tot-terreny. La versió de producció va ser presentada oficialment en el Saló de l'Automòbil de Barcelona de 2007. Les diferències amb altres Altea XL són majorment estètiques, excepte una suspensió reforçada amb més altura des del sòl i, a diferència d'altres monovolums similars, tracció a les quatre rodes.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: SEAT Altea
SEAT, subsidiària del Grup Volkswagen des de 1986; models des del 1980
Tipus 1980s 1990s 2000s
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Segment A Panda Marbella Arosa
Segment B Fura Ibiza I Ibiza II / Córdoba I Ibiza III / Córdoba II Ibiza IV
Segment C Ronda Málaga Toledo I León I / Toledo II León II / Toledo III
Segment D Exeo
Furgoneta Trans Terra Inca
Monovolum compacte Altea
Monovolum gran Alhambra