SOS Titanic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaSOS Titanic
S.O.S. Titanic Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióWilliam Hale Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióRoger Gimbel Modifica el valor a Wikidata
MúsicaHoward Blake Modifica el valor a Wikidata
FotografiaChristopher Challis Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorAmerican Broadcasting Company i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit i Estats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena23 setembre 1979 Modifica el valor a Wikidata
Durada144 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de catàstrofes Modifica el valor a Wikidata
Temaenfonsament del Titanic Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióoceà Atlàntic Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0079836 Allocine: 210012 Letterboxd: sos-titanic Allmovie: v42439 TCM: 19024 TMDB.org: 86938 Modifica el valor a Wikidata

SOS Titanic és una pel·lícula per a la televisió del 1979. Tracta sobre el tràgic viatge del transatlàntic Titanic el 1912. La història està contada des de la perspectiva de tres grups de passatges de primera, segona i tercera classe. El guió fou escrit per James Costigan i la pel·lícula fou dirigida per William Hale.

Argument[modifica]

Els passatgers de primera classe inclouen a John Jacob Astor IV, la seva esposa Madeleine Talmage Force i la seva amiga, que fou rebatejada com la "insubmergible" Molly Brown; una altra parella en lluna de mel, Daniel i Mary Marvin, i Benjamin Guggenheim, que de retorn amb la seva dona i fills després d'haver protagonitzat un escandalós afer.

La major part de l'argument tracta sobre la història d'amor entre Lawrence Beesley (David Warner, qui tornaria a aparèixer a la pel·lícula Titanic de 1997) i Leigh Goodwin (Susan Saint James).

L'argument se centra en l'experiència de deu immigrants irlandesos, els quals són representats primerament apropant-se al port de Queenstown, Irlanda. Aquests personatges, tots basats en gent real, inclouen a Katie Gilnagh, Kate Mullens, Mary Agatha Clynn, Bridget Bradley, Daniel Buckley, Jim Farell, Martin Gallagher i David Chartens. Durant el viatge inaugural, Martin Gallagher s'enamorà d'una "bellesa irlandesa".