Safareigs de la Creu Alta

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Safareigs de la Creu Alta
Imatge
Dades
TipusSafareig Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteJosep Renom i Costa
ConstruccióXX (1913)
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSabadell (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Papa Pius XI, 165. Sabadell (Vallès Occidental)
Map
 41° 33′ 16″ N, 2° 06′ 04″ E / 41.55444°N,2.10117°E / 41.55444; 2.10117
Format perBiblioteca dels Safareigs Modifica el valor a Wikidata
BCIL
IdentificadorIPAC: 27802
Lloc websabadell.cat… Modifica el valor a Wikidata

Els Safareigs de la Creu Alta són un monument del municipi de Sabadell (Vallès Occidental) protegits com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Edifici aïllat, d'una sola planta, situat entre els carrers Borràs, Pius XI i Sant Isidre. Malgrat la senzillesa de l'obra i el seu deteriorament, encara conserva elements que mostren el tractament acurat amb què es va realitzar, especialment pel que fa a l'exterior. Les façanes tenen un basament amb recobriment de pedres irregulars. La part central conserva restes de l'arrebossat que cobria el maó i d'un senzill esgrafiat d'ones i espirals d'inspiració marina. Les formes del coronament són mixtilínies. Les obertures, molt modificades, són rectangulars.[1]

Història[modifica]

Es tracta d'una construcció característica d'aquest tipus d'equipaments del període anterior al subministrament públic d'aigua a la vila.[1]

Els elements que la configuren pertanyen a l'estil noucentista i permeten atribuir-li una datació aproximada entre 1910 i 1930.[1] L'any 1993 ja es trobava en procés de degradació. Durant la primera dècada dels 2000 es va rehabilitar i transformar en una biblioteca pública.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Safareigs de la Creu Alta». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 11 abril 2013].

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Safareigs de la Creu Alta