Safo, historia de una pasión

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaSafo, historia de una pasión

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióCarlos Hugo Christensen Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
Dissenyador de produccióRicardo Conord Modifica el valor a Wikidata
MúsicaGeorge Andreani Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenArgentina Modifica el valor a Wikidata
Estrena1943 Modifica el valor a Wikidata
Durada98 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema romàntic i drama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0184875 Filmaffinity: 808833 Letterboxd: safo-historia-de-una-pasion TMDB.org: 501905 Modifica el valor a Wikidata

Safo, historia de una pasión és una pel·lícula en blanc i negre de l'Argentina dirigida per Carlos Hugo Christensen segons el guió de César Tiempo i Julio Porter sobre la novel·la Sapho de Alphonse Daudet que es va estrenar el 17 de setembre de 1943 i que va tenir com a protagonistes a Mecha Ortiz, Roberto Escalada, Eduardo Cuitiño, Guillermo Battaglia i Mirtha Legrand.

En una enquesta de les 100 millors pel·lícules del cinema argentí duta a terme pel Museo del Cine Pablo Ducrós Hicken l'any 2000, la pel·lícula va aconseguir el lloc 43.[1]

Sinopsi[modifica]

Fotograma del film

Un jove mendocino va a Buenos Aires per a estudiar. Allí coneix a una dona major que ell amb la qual comença una fogosa relació amorosa. Al seu torn, es posa de nuvi amb la filla d'un important advocat que pot reportar-li un ascens en la seva carrera. A punt de casar-se, el noi haurà de triar entre la passió i la seva pròpia conveniència.

Repartiment[modifica]

Comentaris[modifica]

El crític Raimundo Calcagno "Calki" va considerar que aquest film va superar tots els treballs anteriors del director i el va col·locar en primera línia. Per a Fernando M. Peña és un dels pocs films de culte argentins[2] i la crònica d`' El Heraldo del Cinematografista va dir:

« ”Si bé per l'índole del seu tema pot resultar la pel·lícula xocant per a espectadors puritans, el seu caràcter sentimental i passional la fa especialment atraient per al públic femení, adult.”[2] »

Per la seva part Manrupe i Portela escriuen:

« ”Un clàssic i un títol fonamental en la filmografia de Christensen. Històricament, inaugura el cinema eròtic al país. Amb elements favorits del seu director: passions mòrbides, ambients ombrívols i una teranyina escenogràfica omnipresent per a subratllar el destí que atrapa als protagonistes.”[2] »

Notes[modifica]

  1. «Las 100 mejores del periodo 1933-1999 del Cine Argentino». La mirada cautiva. Museo del Cine Pablo Ducrós Hicken, pàg. 6–14. Arxivat de l'original el 2022-11-21.
  2. 2,0 2,1 2,2 Manrupe i Portela, 2001, p. 518.

Referències[modifica]

  • Manrupe, Raúl; Portela, María Alejandra. Un diccionario de films argentinos (1930-1995). Buenos Aires: Editorial Corregidor, 2001. 

Enllaços externs[modifica]