Sally Alexander

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSally Alexander
Biografia
Naixement1943 Modifica el valor a Wikidata (80/81 anys)
Dades personals
FormacióUniversity College de Londres Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióhistoriadora, assagista, acadèmica, activista pels drets de les dones Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Londres
Goldsmiths Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeJohn Thaw Modifica el valor a Wikidata
FillsAbigail Thaw Modifica el valor a Wikidata

Sally Alexander (1943) és una acadèmica, historiadora i feminista anglesa.[1][2]

Carrera[modifica]

Va obtenir una diplomatura en història al Ruskin College, Oxford, abans de continuar els seus estudis, obtenint també un Bachelor of Arts en el tema, per la University College de Londres. El 1970, va ajudar a organitzar la primera conferència nacional Moviment d'Alliberament de la Dona al Ruskin College, i va participar en diversos Tallers d'Alliberament de la Dona de Londres, així com en el Night Cleaners Campaign (Campanya de Netejadors Nocturns) (de 1970 a 1972).

Com a editora fundadora de la History Workshop Journal (publicació iniciada el 1976), va ensenyar en el Departament de Murals Extres de la Universitat de Londres a la dècada de 1970; a partir de 2018, és professora emèrita d'Història Moderna al Goldsmith's University of London.[3]

A més de la història feminista, els seus interessos acadèmics inclouen la història d'altres moviments socials, de memòria i de la psicoanàlisi a Gran Bretanya.[3][4]

Obra[modifica]

Referències[modifica]

  1. Google Books
  2. IdRef
  3. 3,0 3,1 «"Professor Emeritus Sally Alexander"» (en anglès). Goldsmiths, University of London, 23 de novembre de 2018.
  4. «"People: Sally Alexander"» (en anglès). 'British Library'. Gold AC, 2019. Arxivat de l'original el 2022-05-21. [Consulta: 8 març 2020].

Vegeu també[modifica]