Salute

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'àlbumSalute
Tipusàlbum d'estudi Modifica el valor a Wikidata
ArtistaLittle Mix Modifica el valor a Wikidata
Publicat8 novembre 2013 Modifica el valor a Wikidata
GènereR&B contemporani Modifica el valor a Wikidata
Durada43:08 Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
DiscogràficaSyco Entertainment
Columbia Records Modifica el valor a Wikidata
Formatestríming de música Modifica el valor a Wikidata
Pistes
1. Salute
2. Move (en) Tradueix
3. Little Me (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata


Cronologia
Little Mix's albums in chronological order (en) Tradueix
DNA
(2012)
Get Weird
(2015) Modifica el valor a Wikidata
Spotify: 06haetPrpbIFCY1FUWzVel Discogs: 634658 Allmusic: mw0002585794 Modifica el valor a Wikidata

Salute —en català: Salutació— és el segon àlbum del grup femení britànic Little Mix.[1] Es va llançar el 8 de novembre de 2013 a Irlanda i l'11 de novembre de 2013 en el Regne Unit. El grup va començar a treballar en l'àlbum al juny de 2013 i va acabar al setembre de 2013. Durant tot el procés d'enregistrament, Little Mix va treballar amb diversos productors, entre ells TMS, Future Cut, Fred Ball, Duvall, Jimmy Jam i Terry Lewis. L'àlbum va ser en gran part escrit per Little Mix. Musicalment, conserva el so pop del seu àlbum debut, mentre que aprofundeix un so R&B més madur. Per a la seva promoció, el grup es va embarcar en una gira el 2014, The Salute Tour.

Antecedents i llançament[modifica]

Desenvolupament[modifica]

Little Mix va dir en una entrevista amb Digital Spy que ja treballaven en el seu segon àlbum d'estudi, Jesy Nelson cito «aquest àlbum serà més R&B i madur». El 23 de setembre van anunciar que el seu primer single seria «Move» i el 5 d'octubre van donar a conèixer el nom de l'Àlbum i la llista de cançons. L'àlbum va comptar amb les contribucions de Future Cut, TMS i Nicola Roberts, així com els productors dels Estats Units Jam i Lewis. Perrie Edwards va dir sobre el nou àlbum «Aquest àlbum és més sobre empènyer-nos a nosaltres mateixes com a vocalistes. Nosaltres no descansarem fins que sigui perfecte. El principal que volem transmetre és que som veritables artistes. Nosaltres no solament ens erms aquí i ens donen les cançons». El 15 d'octubre Little Mix revelà a través del seu compte oficial de Twitter la portada oficial de Salute. Leigh-Anne Pinnock va dir sobre Salute «Amb DNA no sabíem el que la gent pensaria i no ens havíem establert encara, així que es tractava de treure l'àlbum i divertir-nos amb ell. Ara és com això podria fer-nos un èxit o fer-nos fallida». El 7 de novembre Little Mix va realitzar un livestream, on es van mostrar per primera vegada totes les cançons de l'àlbum.

Llançament[modifica]

Tant l'edició estàndard com l'edició deluxe van ser llançades entre el 8 i el 25 de novembre, en la major part d'Europa, Oceania, Àsia i Amèrica Llatina a través de la tenda digital itunes. Als Estats Units i Canadà es va llançar el 4 de febrer de 2014.

Contingut Musical[modifica]

Totes les xiques van co-escriure les cançons de Salute menys els temes «Mr. Loverboy», «Boy» i «See Em Now» que va ser escrita per Nicola Roberts de Girls Aloud, Nicola també va co-escriure junt a les xiques «They Just Don't Know You».[2]

Recepció[modifica]

Comentaris de la crítica[modifica]

Valoracions professionals
Valoracions de ressenyes
Font Valoració
AllMusic 3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles3.5/5 estrelles

[3]

Digital Spy 5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles

[4]

The Guardian 4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles4/5 estrelles

[5]

The Daily Telegraph 5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles

[6]

The Observer 3/5 estrelles3/5 estrelles3/5 estrelles3/5 estrelles3/5 estrelles

[7]

So So Gay 8.3/10[8]
Unreality TV 5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles5/5 estrelles

[9]

Yahoo! UK & Ireland (Positive)[10]
Metacritic 74/100[11]

Després del seu llançament, Salute va rebre crítiques positives dels crítics musicals. Lewis Corner de DigitalSpy va donar a l'àlbum cinc estels, observant una millora sobre DNA, indicant que «el grup ha crescut tant en el musical com en la confiança, aplanant el camí perquè facin un pas cap a fora en l'escena mundial una vegada més i realment deixar la seva petjada», mentre que les comparava amb Destiny's Child. Jon O'Brien de Yahoo! es va unir als elogis afirmant que «Salute ha cimentat l'estat de Little Mix com l'actual grup femení més important de la música», mentre que va caracteritzar l'àlbum com a «impressionant, madur i així i tot totalment contagiós». Harriet Gibsone comparo l'àlbum com un de música pop de la dècada dels 90 i ho va qualificar amb quatre estels de cinc. La revista New Fresh va lloar l'àlbum per les harmonies vocals i per la lletra; també van elogiar la producció d'aquest àlbum, ja que segons ells sona «més fort i més poliment». MSN li va donar a l'àlbum cinc estels de cinc i va recomanar les cançons «Salute», «Move», «Boy» i «Good Enough».

Promoció[modifica]

Senzills[modifica]

Move[modifica]

«Move» és una cançó de gènere R&B amb influències de Pop composta per Little Mix, Nathan Duvall i Maegan Cottone, qui va ajudar també a escriure les cançons «Salute» i «Competition». La seua producció va quedar a càrrec de Duvall. La banda la descriu como una cosa que «Pot ser un èxit com també un fracàs».

« «Me encanta la estructura de la canción, es tan diferente que significa que tienes que escuchar un par de veces para conseguir tener tu cabeza alrededor de ella, no creo que seriamos nosotras si no tomamos riesgos, cuando hicimos «Wings» no había nada que se le parezca en el momento, era algo un poco diferente y eso es lo que nos gusta hacer» [12] »

A l'abril Little Mix va anunciar que ja treballava en el seu segon àlbum d'estudi, sis mesos després, el 19 de setembre 2013, van fer l'anunci que el primer senzill del seu segon àlbum d'estudi es titularia «Move», l'anunci va ser fet durant un livestream realitzat pel quartet, Van anunciar a més que «Move» sortiria oficialment el 3 de novembre. El senzill va sonar per primera vegada en BBC Radio 1 Breakfast Xou el 23 de setembre.Move va rebre molts elogis dels crítics musicals, Daily Record va donar a la cançó cinc estels de cinc esmentant que «Conté inspiració del pop dels 90, així com R&B, ple d'actitud i barreja harmonies, per la qual cosa aquesta cançó és un èxit segur».Robert Copsey de Digital Spy va donar a la pista quatre estels de cinc, i la va descriure com una combinació del pop actual, l'estil propi de Little Mix i també pop dels 90. Amy Sciarretto de PopCrush va donar a la cançó quatre estels de cinc i va agregar que és «Animosa i divertida». Jamie Clarke de Sota Sota Gai crido a la cançó «Brillant» i va escriure «Les noies tenen fortes veus, suficients com per cantar R&B de manera convincent» Jon O'Brien de Yahoo! Regne Unit i Irlanda va escriure en el seu ressenya de l'àlbum que «Els cops de llengua, traqueteo i harmonies addictives de Move ja han assenyalat que el grup ha millorat el seu joc considerablement».

Little Me[modifica]

«Little Me» és una cançó del gènere pop. El quartet la va compondre juntament amb TMS i Iain James. Va ser anunciada com a segon senzill el 21 de novembre de 2013, a través del compte de YouTube de la banda. La cançó va sortir a la venda el 30 de desembre a través d'un EP que conté els seus remixes i la presentació en The Xtra Factor. Robert Copsey de Digital Spy va donar quatre estels de cinc comentant que la cançó és «fàcil i edificant». Melissa Redman felicito les «veus excepcionals» de la cançó, les «harmonies perfectes» i «lletres madures». El vídeo musical es va estrenar en YouTube el 18 de desembre. En una entrevista amb FrontRowLiveEnt Jesy Nelson va dir «Mai hem fet un vídeo així abans, açò és molt sincer i significatiu, és molt sincer»

Presentacions[modifica]

Van cantar «Move» per primera vegada en directe el 9 d'octubre en Big Gig 2013 per a l'organització Girlguiding en l'estadi Wembley.[13] El 20 d'octubre Little Mix va viatjar a Austràlia, on van interpretar el single juntament amb «Wings», «DNA» i «Change Your Life» en una signatura d'autògrafs. També la van cantar el 21 d'octubre en la versió Australiana de The X Factor i al programa matinal Sunrise, juntament amb «Change Your Life».[14]Little Mix va interpretar «Move» i «Little Me» en The X Factor UK el diumenge 3 de novembre.[15] El febrer de 2014 amb la sortida de l'àlbum als Estats Units, es van presentar al programa Good Morning America i el xou de Wendy Williams.[16]

Llista de cançons[modifica]

  • Edició Estàndard
Núm. TítolComposició Durada
1. «Salute»  Little Mix, Tom Barnes, Peter Kelleher, Ben Kohn, Maegan Cottone 3:56
2. «Move»  Little Mix, Cottone, Nathan Duvall 3:47
3. «Little Me»  Little Mix, Barnes, Kelleher, Kohn 3:55
4. «Nothing Feels Like You»  Little Mix, Uzoechi Emenike, Camille Purcell 3:27
5. «Towers»  Jamie Scott, Edvard Førre Erfjord, Little Nikki, Henrik Michelsen 3:58
6. «Competition»  Little Mix, Barnes, Kelleher, Kohn, Cottone 3:27
7. «These Four Walls»  Little Mix, Richard Stannard, Ash Howes, Bradford Ellis 3:28
8. «About The Boy»  Little Mix, Barnes, Kelleher, Kohn 3:44
9. «Boy»  Purcell, George Tizzard, Rick Parkhouse 2:54
10. «Good Enough»  Little Mix, Barnes, Kelleher, Kohn 3:52
11. «Mr Loverboy»  Ryan Williamson, Jordan Dollar 3:14
12. «A Different Beat»  Little Mix, Barnes, Kelleher, Kohn, Ayak Thiik 3:27
  • Edició Deluxe

Posicionament en llistes[modifica]

Setmanals[modifica]

Posicions obtingudes per Salute
País Llista Millor posició


2013
 Austràlia Australian Albums (ÀRIA) 4
 Argentina Argentina Albums (CAPIF) 9
 Bèlgica Belgian Albums(Ultratop Flanders) 56
 Bèlgica Belgian Albums (Ultratop Wallonia) 80
 Croàcia Croatian Foreign Albums (IFPI) 20
 Dinamarca Danish Albums (Hitlisten) 25
 Països Baixos Dutch Albums (MegaCharts) 49
 Finlàndia Finnish Albums (Suomen virallinen llesta) 50
 França French Albums (SNEP) 32
 Alemanya German Albums (Intervé Control) 90
 Irlanda Irish Albums (IRMA) 7
 Itàlia Italian Albums (FIMI) 21
 Japó Japanese Albums (Oricon) 1
 Nova Zelanda New Zealand Albums (Recorded Music NZ) 11
 Noruega Norwegian Albums (VG-llesta) 19
 Escòcia Scottish Albums (OCC) 5
 Espanya Spanish Albums (PROMUSICAE) 17
 Suïssa Swiss Albums (Schweizer Hitparade) 53
 Regne Unit UK Albums (OCC) 4
 Regne Unit UK Digital Chart (OCC) 2
2014
 Canadà Canadian Albums (Billboard) 7
 Estats Units Billboard 200 (Billboard) 6
 Estats Units Digital Albums (Billboard) 5

Mensuals[modifica]

País (Llista 2013) Millor posició


Argentina (novembre) 9[17]

Certificacions[modifica]

País Certificació Vendes
Regne Unit Platí 550,000

Llançament[modifica]

País Dia Format Discogràfica
Irlanda 8 de novembre de 2013 CD, descàrrega digital Syco Music
Regne Unit 11 de novembre de 2013
Austràlia 15 de novembre de 2013 Sony Music Austràlia
Nova Zelanda Syco Music
Estats Units 4 de febrer de 2014 Columbia Records

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Little Mix regresa con su esperadísimo 'Salute'» (en espanyol europeu). Ideal, 07-10-2013. Arxivat de l'original el 2023-03-08. [Consulta: 8 març 2023].
  2. «Little Mix working with girls alouds Nicola Roberts» (en anglès). [Consulta: 6 novembre 2013].
  3. Collar, Matt. «Salute - Little Mix». AllMusic. AllMusic. [Consulta: 8 novembre 2013].
  4. Corner, Lewis. «Little Mix Salute album review: A razor-sharp record that makes a mark». Digital Spy. Hearst Magazines UK, 08-11-2013. [Consulta: 11 novembre 2013].
  5. Gibsone, Harriet «Little Mix: Salute – review». The Guardian, 07-11-2013 [Consulta: 8 novembre 2013].
  6. Lanchno, James. «Nicola Roberts: Cinderella’s Eyes, CD review». The Daily Telegraph, 22-09-2011. [Consulta: 24 setembre 2011].
  7. Mongredien, Phil «Little Mix: Salute – review». The Observer, 10-11-2013 [Consulta: 10 novembre 2013].
  8. Clarke, Jamie. «Album Review: Little Mix - Salute». So So Gay, 14-11-2013. Arxivat de l'original el 2013-11-16. [Consulta: 14 novembre 2013].
  9. Barnes, Nick. «REVIEW: Little Mix – Salute: An accomplished R&B record showing off bags of progression». Unreality TV, 10-11-2013. Arxivat de l'original el 2013-11-10. [Consulta: 10 novembre 2013].
  10. OBrien, Jon. «Little Mix cement premier girlband status on 'Salute'». Yahoo!, 06-11-2013. Arxivat de l'original el 30 de novembre de 2015. [Consulta: 8 novembre 2013].
  11. «Salute - Little Mix». Metacritic. CBS Interactive Inc., 11-11-2013. [Consulta: 14 novembre 2013].
  12. «Little Mix have taken a risk with new single 'Move'». MTV, 10-10-2013 [Consulta: 18 desembre 2013]. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2013-10-13. [Consulta: 2 gener 2017].
  13. «Little Mix en Big Gig» (en anglès). [Consulta: 6 novembre 2013].
  14. «Little Mix se presento en the x factor». Arxivat de l'original el 2013-10-29. [Consulta: 6 novembre 2013].
  15. «Little Mix en The X Facor uk» (en anglès). [Consulta: 6 novembre 2013].
  16. «Little Mix promocionan 'Move' y 'Salute' en América». [Consulta: 7 febrer 2014].
  17. «Rankings». Cámara Argentina de Productores de Fonogramas y Videogramas (CAPIF). Arxivat de l'original el 2014-06-12. [Consulta: 26 desembre 2013].