Vés al contingut

Sant Lluís Rei de Bellaguarda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Sant Lluís Rei de Bellaguarda
Imatge
Dades
TipusCapella de guarnició militar
Part deCastell de Bellaguarda Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióSegle XVII
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativael Pertús (Vallespir) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióEl Pertús (Vallespir)
Map
 42° 28′ N, 2° 52′ E / 42.46°N,2.86°E / 42.46; 2.86

Sant Lluís Rei de Bellaguarda és la capella de la guarnició militar del Castell de Bellaguarda, en el terme comunal nord-català del Pertús, a la comarca del Vallespir.

Està situada[1] a l'interior del Fort o Castell de Bellaguarda. Al llarg de la història ha estat sempre servida per un capellà adscrit a l'exèrcit.

Va ser construïda per Sébastien Le Prestre de Vauban a la segona meitat del segle xvii, dins del Castell de Bellaguarda, ja que era preceptiva l'existència d'una capella dins dels recintes militars. Es tracta d'una capella de caràcter sobri, casernari, com correspon al lloc on es troba.

Bibliografia[modifica]

  • Gavín, Josep M. «Ros 234. Sant Lluís Rei de Bellaguarda». A: Capcir - Cerdanya - Conflent - Vallespir - Rosselló. Barcelona: Arxiu Gavín, 1978 (Inventari d'esglésies, 3**). ISBN 84-85180-13-5. 
  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. «El Pertús». A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15). ISBN 84-85194-60-8. 

Referències[modifica]