Sebastià Bonet (compositor)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSebastià Bonet
Biografia
NaixementBarcelona
Dades personals
Formació professionalescolà de la catedral de Barcelona
Activitat
Ocupaciómestre de capella

Sebastià Bonet fou un mestre de capella català del segle xviii. Neix a Barcelona i va ser escolà de la catedral de Barcelona, on va ser deixeble de Francesc Valls.

El 1739 va ser un dels aspirants al magisteri de capella de l'església parroquial d'Església de Sant Esteve d'Olot [1] després de la defunció de Josep Romero, no obstant això, la plaça es donà a Josep Carcoler. La descripció dels informes que va recavar la comunitat de preveres olotina sobre les qualitats dels aspirants recollia que Bonet en aquells moments tenia “de edat de 29 a 30 anys” i pel que fa a la seva descripció física deia que era “no diforme ni geperut; si de estatura, poch menos que mediana”.

D'altra banda, Bonet presentà dos avals dels mestres Salvador Figuera, mestre de Santa Maria del Mar, i de Tomàs Milans i Campus, mestre de Sants Just i Pastor de Barcelona, que va obtenir per mitjà del prevere Josep Cambó. El que es desprèn d’ambdós documents és que Bonet era ben conegut i considerat en els cercles musicals de Barcelona; tant Figuera com Milans lloaven el seu enginy compositiu, a l’hora que ambdós coincidien a considerar que la potència que hom esperava de la seva veu per a regir amb suficiència el cant pla del cor de la comunitat, podia desenvolupar-se i augmentar amb el temps i la pràctica.

Referències[modifica]

  1. Gregori i Cifré, Josep Maria - Monells i Laqué, Carme. Inventari dels fons musicals de Catalunya. Volum 6: Fons de l'església parroquial de Sant Esteve d'Olot i Fons Teodoro Echegoyen de l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Barcelona: Universitat Autònoma de Barcelona, 2012.