Sebastián Hofmann

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSebastián Hofmann

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1981 Modifica el valor a Wikidata (42/43 anys)
Ciutat de Mèxic Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióartista, director de cinema Modifica el valor a Wikidata

Lloc websebastianhofmann.net Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm2003820 TMDB.org: 969215
Twitter (X): lasuertedivina Modifica el valor a Wikidata

Sebastián Hofmann (n. 1981, Tauro, Ciutat de Mèxic, Mèxic) és un director, guionista, fotògraf i editor de cinema mexicà. Els seus projectes s'han presentant en els festivals de Sundance, Rotterdam, Locarno, Fantastic Fest entre altres, obtenint prestigiosos reconeixements com a Millor Nou Director en el Festival de Cinema de Múnic, el premi Noves Visions, al festival de Cinema Fantàstic de Sitges, millor pel·lícula en el London East End Film Festival i millor guió en Sundance.[1] És fill del guionista i director de fotografia Henner Hofmann. El seu treball com a artista visual ha estat presentat internacionalment en galeries i museus a Nova York, Sídney, Rio de Janeiro, Atenes, Berlín, Santiago de Xile, Pasadena, Mèxic D.F. i Praga.

Carrera[modifica]

Es va diplomar a l'Art Center college of Design a Pasadena, Califòrnia. Va cursar una classe mestra de guió cinematogràfica en 2006 amb el director Todd Solondz. En 2010 filma el curtmetratge Jaime Tapones el tema central del qual inspira la seva opera prima Halley.[2]

En el 2011, Sebastián co-va fundar juntament amb el productor Julio Chavezmontes l'estudi PIANO, una casa productora de cinema alternatiu i distribuïdora de cinema d'autor a Ciutat de Mèxic.[3] Piano va produir la pel·lícula Tenemos la carne (2015) d’Emiliano Rocha Minter, Opus Zero (2017) protagonizatda per Willem Dafoe, Land (2018) dirigida per Babak Jalali, La daga en el corazón (2018) dirigida per Yann González, protagonitzada per Vanessa Paradis i Noé Hernandéz. que va tenir la seva estrena mundial en la competència oficial al festival de Cannes 2018 on va competir per la Palma d'Or i recentment en coproducció amb Rei Cinema de l'Argentina, Acusada de Gonzalo Tobal amb Gael García Bernal i Lali Esposito.

Halley, el primer llargmetratge escrit i dirigit per Sebastián, va ser produït per la productora Mantarraya, responsable de les pel·lícules d'autors com Carlos Reygadas i Amat Escalante. Halley va tenir la seva estrena mundial al festival de Cinema de Sundance, va competir pel Tiger Award ael Festival de Rotterdam, i va ser seleccionat en més de 70 festivals internacionals, en els quals va guanyar un total de 15 premis. A Mèxic, Halley va tenir una reeixida correguda comercial, obtenint 5 nominacions a l'Ariel de plata en el 2014, incloent millor Opera Prima. Posteriorment, els drets de transmissió de la pel·lícula van ser adquirits el canal de cable AMC/Sundance, que la va transmetre en més de 40 països.[4]

Tiempo compartido va ser protagonitzada per Luis Gerardo Méndez, Miguel Rodarte, Cassandra Ciangherottti i R.J. Mitte de la popular sèrie Breaking Bad. El llargmetratge va tenir la seva estrena mundial en el Festival de Sundance 2018, on va obtenir el premi a millor guió dins de la competència internacional. Posteriorment, la pel·lícula va ser nominada a diversos Premi Ariel de plata per l'Acadèmia Mexicana d'Arts i Ciències Cinematogràfiques, incloent millor pel·lícula i millor guió original.[5] Ha estat distribuïda online per Netflix.

Com cinefotògraf, Sebastián es va encarregar de la direcció de fotografia dels reconeguts documentals Canícula (2012), guanyadora del Premi Fipresci al Thesaloniki Film Festival, Eco de la montaña (2015) dirigida per Nicolás Echavarría, i recentment Los ojos del mar (2017) guanyadora del premi del jurat durant el festival Visions Du Réel a Suïssa.

Hofmann és el creador i protagonista de Los Micro Burgesos Arxivat 2020-08-09 a Wayback Machine., una sèrie web independent de crítica social d'humor absurd i irreverent presentada al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam de 2012.[6]

Filmografia[modifica]

Referències[modifica]

  1. «HALLEY». Arxivat de l'original el 2017-10-10. [Consulta: 30 abril 2021].
  2. Jaime Tapones al web de Sebastián Hoffman
  3. «Página de Inicio - Piano».
  4. «Visit Films - Quality American, Independent and World Cinema». Arxivat de l'original el 2019-03-06. [Consulta: 30 abril 2021].
  5. «'Time Share': Film Review | Sundance 2018» (en anglès).
  6. «Los micro burgueses», 04-09-2015.

Enllaços externs[modifica]