Vés al contingut

Segona pantalla

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Segona Pantalla: terme que fa referència al dispositiu electrònic (tablet, smartphone) que un usuari de televisió utilitza per a interaccionar amb el contingut que està consumint.

Història[modifica]

Arran del canvi que es produeix en deixar de banda la televisió tradicional, la televisió social crea una necessitat d'interacció entre l'emissor de contingut i els consumidors. Aquesta nova necessitat implica nous serveis, aplicacions i canvis en la producció de continguts. Una part important d'aquesta nova necessitat es veu satisfeta amb l'ús de "segones pantalles", ja que proporciona a l'usuari un mitjà, que no interromp directament a la reproducció del contingut, sinó que proporciona una via paral·lela, per la qual, l'usuari pot passar a ser un agent actiu en l'emissió de contingut o simplement realitzar una altra activitat.

Anàlisi[modifica]

Diversos estudis demostren la clara tendència de l'usuari a utilitzar un dispositiu mentre mira la televisió. Demostren també, una major freqüència d'utilització del tablet o smartphone quan s'està mirant la televisió, fet que altres estudis exposen en distingir un major percentatge de comentaris o posts en xarxes socials, sobre el contingut que s'està consumint. [1][2][3]


Sobre aquests estudis, moltes empreses tant de producció de contingut, com de publicitat han adaptat els seus formats, per intentar aconseguir l'usuari el màxim d'atenció i per tant major rendibilitat.

Les aplicacions s'estan tornant una extensió natural de la programació televisiva, tant en directe com sota demanda.

Aplicacions[modifica]

Moltes de les aplicacions en les "segones pantalles" són orientades a donar-li un altre camí d'interactivitat a l'usuari i una altra forma també de vendre contingut publicitari. Alguns exemples:

  • Transmissió del Master's golf Tournament, aplicació per l'Ipad (informació de classificacions i publicitat)[4]
  • Programes de televisió que retransmeten i comenten tweets en directe.[5]
  • Sincronització de contingut audiovisual amb publicitat via web[6]
  • Aplicacions que amplien la informació del contingut.[7][8]
  • Shows que afegeixen a les seves webs, contingut dedicat exclusivament a les segones pantalles[9]
  • Aplicacions que sincronitzen el contingut que s'estigui visualitzant amb el dispositiu portàtil[10]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]