Semanario de Igualada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesSemanario de Igualada
Tipuspublicació periòdica Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Lloc de publicacióIgualada Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

Semanario de Igualada, era una publicació setmanal, publicada a Igualada entre 1880 i 1886.

Descripció[modifica]

Portava el subtítol Periódico de intereses morales y materiales i hi havia l'escut d'Igualada a la capçalera.

L'adreça de la redacció i l'administració de la publicació era la de la imprenta. Primer, la de Vicenç Padró, al carrer de Sant Cristòfor, 13 baixos i, a partir del núm. 159, la de Nicolau Poncell, al carrer de Santa Maria, 5. El primer número es va publicar el 9 de maig de 1880 i el darrer el 344, portava la data de 5 de desembre de 1886. Sortia cada diumenge i tenia quatre pàgines, a tres columnes, amb un format de 44 x 32 cm.[1]

La llengua majoritària era el castellà, però hi havia alguns articles en català.

Continguts[modifica]

El seu objectiu era: Presentar y defender la verdad pura, neta y sin ambajes en todo lo que a intereses morales y materiales de la localidad se refiera.[2]

Era una publicació que comentava els esdeveniments locals, les notícies polítique i els successos. També contenia treballs històrics, literaris i religiosos, entre els quals cal esmentar el seguit d'articles d'història local que van sortir numerats i sota el títol “Apuntes históricos de Igualada”.

S'oposava fortament a La Colmena de Igualada, que havia començat a sortir una setmana abans.

El director era el carlí Carles Puget i els redactors: Francesc Torras, Miquel Coronas, Esteve Rosich, Jaume Serra i Jordi, Manuel Catarineu i Antoni Montaner.[3] Segons Carner,[4]la redacció del Semanario és gairebé del tot levítica”.

Referències[modifica]

  1. Miret Solé, M. Teresa. La premsa a Igualada (1808?-1982). Barcelona: Generalitat de Catalunya, 1983, p. vol. 1, p. 54. 
  2. «Editorial». Semanario de Igualada, 1980, núm. 1, pàg. 1.
  3. Miret Solé, M. Teresa. La premsa a Igualada (1808?-1982). Barcelona: Generalitat de Catalunya, 1983, p. vol. 1, p. 56. 
  4. Carner Borràs, Antoni «Un cop d'ull a la premsa igualadina». III Jornada d'orientació periodística, 1977, pàg. 32-33.

Localització[modifica]

Enllaços externs[modifica]