Senetsenebtisi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSenetsenebtisi

Complex funerari nord de la piràmide de Serunset III. Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementsegle XIX aC Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XIX aC ↔ segle XVIII aC Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaDinastia XII d'Egipte Modifica el valor a Wikidata
PareSenusret III Modifica el valor a Wikidata

Senetsenebtisi (Snt-snb.tjsj) va ser una princesa egípcia de la XII dinastia. Era la filla d'un rei egipci desconegut, probablement de Senusret III (c. 1872 aC - 1852 aC).

Senetsenebtisi
en jeroglífic
z
n
t
N18
sn
b t
s

A Senetsenebtisi només se la coneix pel seu enterrament situat al costat de la piràmide de Senusret III a Dashur. Al costat nord de la piràmide hi havia quatre piràmides més petites per a les dones del rei i diversos enterraments més per a les filles del rei. La galeria amb aquests enterraments va ser excavada el 1894 per Jacques de Morgan.[1] Les tombes que s'hi van trobar havien estat saquejades a l'antiguitat.

Es tractava de sepultures en petites cambres a les que s'hi podia accedir des d'una galeria principal. Aquestes cambes contenien els sarcòfags i els vasos canopis de pedra de les princeses que s'hi havien enterrar. Només dos dels sarcòfags portaven inscripció, els de les "filles del Rei" Menet i Senetsenebtisi.[2] Per la posició del seu enterrament sembla probable que Senetsenebtisi fos filla de Senusret III.

Referències[modifica]

  1. de Morgan, 1895, p. 56.
  2. Arnold, 2001, p. 71-72, pls. 84a, 111-112, 119.

Vegeu també[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Arnold, D. The Pyramid Complex of Senwosret III at Dahshur, Architectural Studies (en anglès). Nova York: Metropolitan Museum of Art, 2001. ISBN 978-0300089301. 
  • de Morgan, J. Fouilles à Dahchour (mars-juin 1894) (en francès). Viena: A. Holzhausen, 1895.