Sophia Reuter

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaSophia Reuter
Biografia
Naixement1971 Modifica el valor a Wikidata (52/53 anys)
Dresden (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómúsica Modifica el valor a Wikidata
InstrumentViola i violí Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeRoeland Gehlen Modifica el valor a Wikidata
ParesRolf Reuter Modifica el valor a Wikidata  i Claudia Reuter Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 386cfe21-bf5a-42d7-b802-597c59a4c5d8 Discogs: 745408 Modifica el valor a Wikidata

Sophia Reuter (Dresden, 1971) és una violinista i violista alemanya amb una carrera variada com a solista, orquestral, de cambra i pedagògica.

Infància i joventut[modifica]

Sofia Reuter va néixer en una família amb un llarg historial musical. El seu pare, Rolf Reuter, va ser director d'orquestra, i el seu avi, Fritz Reuter, va ser compositor.

Als cinc anys va començar a estudiar violí amb el professor Klaus Hertel al Conservatori de Leipzig[1] (Hochschule für Musik Felix-Mendelssohn-Bartholdy). Entre els seus altres professors d'infància es troba el professor Peter Tietze, de Berlín.

Als deu anys va ser la guanyadora més jove del concurs Johann Sebastian Bach de Leipzig i el 1988 va guanyar el primer premi en el concurs de música de Weimar. El 1989 va ser convidada per Yehudi Menuhin a estudiar a la International Menuhin Music Academy de Gstaad (Suïssa), on va ser alumna seva i d'Alberto Lysy.

Carrera professional[modifica]

Ha tocat en festivals de música importants i sales de concert destacades de tot el món. Ha col·laborat amb Yehudi Menuhin, Nikita Magaloff, Igor Oistrakh, Jean-Pierre Rampal, Peter Lukas Graf i molts altres músics destacats. Com a solista, ha estat convidada a actuar regularment per Europa i Amèrica del Sud, i va tocar en moltes ocasions dirigida pel seu pare.

El 1997, Reuter va començar la seva activitat com a professora a l'Acadèmia Internacional de Música Menuhin (IMMA), i en aquest temps també va tocar habitualment amb la Camerata Lysy, el conjunt de virtuosos de l'IMMA. El 1998 i el 1999 va ser professora a l'acadèmia d'estiu del Mozarteum, a Salzburg. El 2002 va començar a ensenyar a l'Acadèmia Bàvara BJSO, a Hammelburg (Alemanya), i per aquesta època va començar dos anys d'estudis amb el professor Alfred Lipka a Berlín. També ha realitzat enregistraments de discos i produccions radiofòniques.

Com a sòlida intèrpret d'orquestra, Reuter ha actuat com a suplent habitual a l'Orquestra Filharmònica de Berlín i a la Deutsche Oper Berlin. Va ser viola principal a l'Orquestra Filharmònica d'Hamburg (2003-2004) i a l'Orquestra Filharmònica de Duisburg (Deutsche Oper am Rhein), de 2006 a 2013.[2] Sovint és convidada com a viola principal al Liceu de Barcelona i a l'Orquestra del Gewandhasus de Leipzig, entre d'altres. Des del 2018 és membre de l'Orquestra Estatal de Berlín.

Sophia ha estat membre del Hamburger String Sextet, el Reuter Trio i el grup Suoni d'arte. Actualment toca amb Trio Lirico i el Tharice Virtuosi on actua amb els seus amics músics, tots ells exalumnes de la IMMA.

Estil d'ensenyament[modifica]

L'estil d'ensenyament de Sophia Reuter és una subtil barreja de tècniques de la vella escola per millorar la coordinació de la dreta i l'esquerra i mètodes més nous dissenyats per fomentar la tècnica impecable i la música sense judici i amb molt reforç positiu.

Referències[modifica]

  1. «Sophia Reuter» (en anglès). [Consulta: 4 gener 2021].
  2. «Archived copy» (en anglès), 26-02-2009. Arxivat de l'original el 8/1/2009. [Consulta: 4 gener 2021].

Enllaços externs[modifica]