Suprem Tribunal de Justícia de São Tomé i Príncipe

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióSuprem Tribunal de Justícia de São Tomé i Príncipe
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipustribunal suprem
edifici públic
patrimoni cultural Modifica el valor a Wikidata

El Suprem Tribunal de Justícia de São Tomé i Príncipe (portuguès: Supremo Tribunal de Justiça) o Suprema Cort de Justícia Santomenca és la més alta autoritat jurídica de São Tomé i Príncipe situat a la capital del país São Tomé i està situat a l'Avenida Marginal 12 de Julho. Està situat al costat de la plaça de la ciutat.

El tribunal actua tant com Tribunal Suprem i com a tribunal constitucional. Els seus jutges són nomenats per l'Assemblea Nacional de São Tomé i Príncipe,[1] el seu president actual és Silvrestre da Fonseca Leite.

El seu edifici és d'arquitectura neoclàssica colonial portuguesa. Té dues cobertes vermelles a cada costat, façana ricament decorada, un porxo que domina la part frontal. L'exterior de la porta d'entrada és gris i té una sola porta als altres quatre i està pintada de color negre, entremig hi ha un total de quatre finestres. A la terrassa del segon pis hi ha quatre finestres, les dues a cada costat són dues finestres amb una porta al centre. L'exterior avui està pintat de color rosa i en els seus rims estan de color blanc, al mig hi ha dues línies blanques.

En l'època colonial i provincial, va ser usat com a tribunal colonial fins a 1974. Des de 1975, és el tribunal nacional.

Referències[modifica]

  1. «FIeld Listing: Judicial Branch». CIA World Factbook. Arxivat de l'original el 2017-07-01. [Consulta: 9 desembre 2017].

Enllaços externs[modifica]