Tamara Drewe

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaTamara Drewe
Fitxa
DireccióStephen Frears Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióAlison Owen, Tracey Seaward i Paul Trijbits Modifica el valor a Wikidata
GuióMoira Buffini i Posy Simmonds Modifica el valor a Wikidata
MúsicaAlexandre Desplat Modifica el valor a Wikidata
FotografiaBen Davis Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeMick Audsley Modifica el valor a Wikidata
ProductoraBBC Film Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorBiM Distribuzione i Disney+ Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena2010 Modifica el valor a Wikidata
Durada111 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enTamara Drewe i Far from the Madding Crowd Modifica el valor a Wikidata
Gènerecomèdia romàntica, cinema independent i pel·lícula basada en una obra literària Modifica el valor a Wikidata
Temaruralitat, comunitat rural, celebritat, fan, relació personal, selecció de company i triangle amorós Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióAnglaterra i Dorset Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientaciódècada del 2000 Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

Lloc websonyclassics.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1486190 Filmaffinity: 258594 Allocine: 171229 Rottentomatoes: m/tamara_drewe_2010 Letterboxd: tamara-drewe Mojo: tamaradrewe Allmovie: v517322 TCM: 776305 Metacritic: movie/tamara-drewe TV.com: movies/tamara-drewe TMDB.org: 38961 Modifica el valor a Wikidata

Tamara Drewe[1] és una pel·lícula britànica del gènere comèdia dirigida el 2010 per Stephen Frears. S'ha doblat al català.[2]

El guió va estar a càrrec de Moira Buffini, basat en una novel·la gràfica del mateix nom escrita per Posy Simmonds.

El film es va presentar al festival de Cannes 2010.[3][4] Momentum Pictures va realitzar el film el 10 de setembre de 2010.[5]

Argument[modifica]

Al poble fictici d'Ewedown, a Dorset (Anglaterra) hi torna Tamara Drewe una periodista jove i atractiva amb la intenció de fer-se càrrec d'una finca que ha heretat. Causa una gran impressió en els vilatans especialment pel fet que ella s'ha arreglat el nas abans prominent. Andy l'conegut quan ella era una nena i ara s'hi interessa encara més. Una família del poble, el marit també és escriptor, allotja escriptors a casa seva ells també entraran en contacte amb Tamara.

Unes noietes del poble fan entremaliadures pesades que acabaran complicant els triangles amorosos que neixen. Així, provoquen la separació de Tamara i el bateria d'un grup de rock amb un fals correu electrònic i ella aleshores manté una relació amb l'escriptor, Nicholas. La seva dona, farta d'estar sempre en segon terme, demana el divorci i provoca un conflicte amb un dels hostes, enamorat d'ella. Aquest conflicte desemboca en la mort accidental de Nicholas, que tothom creu fruit d'un ramat de vaques descontrolat per culpa del gos del bateria. La grangera propietària del ramat mata el gos i allunya definitivament el músic. Llavors Andy i Tamara acaben junts.

Temes[modifica]

L'argument central és la recerca de la felicitat a través de l'amor, i com diversos obstacles l'impedeixen: el rol tradicional de la dona casada i mestressa de casa (Beth i Nicholas), l'aspecte físic (per això Tamara s'opera), la inseguretat emocional (el pare de Tamara l'abandona quan és petita), la manca de candidats en un poble petit (les dues adolescents), la incapacitat per a un compromís o el record de passades relacions (el bateria) o la diferència de classe social (Andy).

Paral·lelament, sorgeixen altres temes, com què és l'autèntica literatura (es contraposa el supervendes policíac de Nicholas amb la literatura culta dels seus hostes), com la fama pot anul·lar la parella, el paper de l'opinió pública en un lloc petit, la contraposició del camp i la ciutat o el paper de les mateixes arrels (la casa estimada pels dos protagonistes).

El to de comèdia i els embolics de les dues adolescents matisen el rerefons agredolç de les històries.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Tamara Drewe». ésAdir. [Consulta: 13 gener 2023].
  2. «Tamara Drewe». Goita què fan, ara!, 2010. [Consulta: 13 gener 2023].
  3. Higgins, Charlotte (17 May 2010). "Tamara Drewe comic strip charms Cannes in film form". guardian.co.uk (Guardian News & Media). Retrieved on 31 May 2010.
  4. Tamara Drewe. premiere.fr. Retrieved 26 August 2010.
  5. Bamigboye, Baz (17 July 2009). "Gemma Arterton is wanted by The Queen director to get crowd Madding in sexy new role". Daily Mail (Associated Newspapers).
  6. [enllaç sense format] http://www.total-talent.com/view.php?uid=149699

Enllaços externs[modifica]