Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

categoria publicacions d'economia

4
Resum per Paucabot

Problema de categorització

Sajolida (discussiócontribucions)

Hola! He creat la categoria per a poder incloure llibres, premsa i revistes d'economia. Ara m'he adonat que alguns dels llibres, com la Riquesa de les Nacions, no està categoritzat com a llibre sinó com a assaig. Però assaig no és una subcategoria de publicacions. Seria més apropiat canviar el nom de "publicacions d'economia" per "documents d'economia"?

Paucabot (discussiócontribucions)

El problema és que no tenim la categoria mare Categoria:publicacions. Jo miraria de fer una investigació de com ho tenen a les altres viquipèdies.

Respecte de la categorització d'obres literàries vs llibres, és un tema que clarament necessita millorar.

Sajolida (discussiócontribucions)

Ja entenc. Sort que he preguntat perque ara veig que no hi ha cap viquipèdia que utilizi "documents d'economia". Cada viquipèdia fa una cosa diferent. L'anglesa utilitza la categoria "works about economics", on inclou publicacions i llibres d'economia, i la fa dependre de "creative works", que tampoc tenim. L'espanyola utilitza "literatura económica", on inclou revistes i llibres d'economia i la fa dependre de "literatura". A la catalana si hi ha "literatura" i té subcategories per temes com "literatura de viatges". Però no tinc clar que les revistes vagin dins d'aquesta categoria (encara que ells ho facin). Com a molt serien literatura els articles que publiquen les revistes, però no les revistes en si. El que fa la italiana és el que m'agrada més: no ha agrupat revistes i llibres en una categoria sinó que té "rivista di economia", "quotidiani economic e finanziari" i "saggi di economia" (assaigs d'economia). D'altra banda a la catalana no es categoritza assaigs per temàtica però els llibres si: a la categoria "llibres" hi ha la subcategoria "llibres d'història" i "obres de filosofia". Llavors potser seria millor crear la categoria "llibres d'economia" (n'hi ha 5) i deixar les revistes fora a "economia". Sona millor?

Paucabot (discussiócontribucions)

Em sembla bé.