Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Resum per Paucabot

Articles relacionats i plantilla {{AP}}

Voraviu (discussiócontribucions)

Bon dia @Paucabot

Amb l'objectiu de contribuir al viquiprojecte #Quarantena m'havia proposat traduir de l'anglès els articles Japanese encephalitis i Japanese encephalitis vaccine que no hi són en català i sí en una trentena i vintena d'idiomes respectivament.

Quan he començat a traduir el primer article he descobert que en català hi havia l'article Virus de l'encefalitis japonesa que també hi era en tres idiomes més, però no en anglès.

M'he mirat aquest article en diagonal i m'ha semblat que no només parlava del virus sinó que també ho feia de la malaltia... com si fossin dos articles en un.

Abans de seguir, o no, amb la traducció, m'agradaria saber com ho veus, doncs tinc diversos dubtes:


A) Serien compatibles els tres articles? És a dir:

1- Encefalitis japonesa

2- Vacuna de l'encefalitis japonesa

3- Virus de l'encefalitis japonesa

B) Caldria 'eliminar' del tercer article la informació relativa al primer (malaltia) i al segon (vacuna) i deixar només la informació relativa estrictament al virus?

C) Seria una opció adaptar el tercer article a la malaltia i reanomenar l'article a Encefalitis japonesa?


M'ha cridat l'atenció que el tercer article no hi sigui en anglès, però també m'ha cridat l'atenció que hi sigui en japonès.


Salutacions cordials,

Paucabot (discussiócontribucions)

Cada versió lingüística pot organitzar els continguts com trobi millor. De vegades el virus i la malaltia van al mateix article, i de vegades, a articles diferents.

Bàsicament la idea és no tenir ni un article llarguíssim ni molt d'articles molt curts. Per això, si mires Mallorca#La Baixa Edat Mitjana, per exemple, veuràs que els subtemes o temes relacionats estan resumits a l'article i més desenvolupats als articles independents. Pots utilitzar la plantilla {{AP}}.

Anant a la pregunta concreta: sí, podrien existir els tres articles, sempre que cada un tengués prou entitat i no fos redundant amb qualque secció dels altres.

Esper haver-te ajudat.

Voraviu (discussiócontribucions)

Gràcies, ha quedat clar.

Ara només em caldrà decidir quina opció prenc.

Llegint l'article que m'enllaces de Mallorca he vist que com articles principals a la Baixa edat mitjana sembla que Revolta Forana estigui repetit.

(Articles principals: Revolta Forana, Bàndols a Mallorca, i Revolta Forana)

Ho volia corregir, però no he sabut veure quin article principal hi correspon... si és que n'hi correspon un altre.

Dóna-li un cop d'ull...

Paucabot (discussiócontribucions)

Ni me n'havia adonat. Ja ho he corregit. Gràcies!