Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Flamenc (discussiócontribucions)

He fet l'article sobre els Arxius Arolsen. Fins fa poc eren coneguts com a International Tracking Service. Tot i el canvi de nom, molta gent els coneix amb el nom antic. He introduït a Wikidata aquest antic nom així com l'antic nom curt (ITC), amb data d'inici i data de finalització. Malgrat això, a la plantilla, no apareix aquesta informació. Tampoc he trobat a wikidata un qualificatiu «nom anterior» tot i que em sembla molt útil per a entitats que de tant en tant canvien de nom i de vegades triga fins el públic general adopti el nom nou.@Amadalvarez et alii. Gràcies a la bestreta per l'ajuda

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per posar els noms anteriors a Wikidata no cal una propietat diferent sinó posar diferents valors al camp del nom amb el qualificador amb les dates que correspongui. En pots veure un exemple a Club Joventut Badalona (Q54908).

Sobre si això es pot fer sortir a la infotaula segur que et respondrà millor l'Amador, però l'exemple de la Penya em fa pensar que potser no és una bona idea posar a les infotaules tots els noms anteriors que surtin a Wikidata.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

La resposta sencera està sota.

Només per puntualitzar si paga la pena o no mostrar-los tots. En general, potser excessiu, tens raó, però això ja està més o menys filtrat a WD, perquè ningú s'anima a posar llargues cronologies d'entitats. Ara bé, els equips esportius, especialment ciclisme i basquet, canvien de nom cada any en funció del patrocinador i per això és important mostrar-lo i així aconseguir tenir només un item amb el "club" com a concepte, es digui com es digui. Per aquest motiu, vaig aplicar un tractament diferent, canviant la ubicació dins la infotaula relegant les "denominacions anteriors" més cap avall.

Salut !

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Estimats, @Flamenc @Pere prlpz.

Això la infotaula ho sap fer quan les circumstàncies són les adients. M'explico:

  • Té raó el Pere quan diu que l'exemple a seguir és el del Joventut de Badalona.
  • D'altra banda, les organitzacions només haurien de tenir 1 nom oficial en la llengua oficial, no en la de la VP usuària.
  • Quan tenen més d'un, cas de co-oficialitat entre llengües, més d'un nom acceptat i vigent, etc. la infotaula els mostra tots, indicant la llengua, just a dalt de tot, sota el nom de l'article (sempre que sigui diferent al que ja té l'article).
  • Però quan tenim més d'un per raons històriques, com és el cas del Joventut i dels arxius Arolsen, el vigent ha d'estar marcat com a preferent. D'aquesta forma la infotaula sap quin ha de mostrar com "oficial" i quins ha de mostrar com a denominacions anteriors i entre quins anys.

En resum, Només calia fer això.

Salut !

Flamenc (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, molt és senzill, quan t'ho ensenyen una vegada.

Resposta a «Arxius Arolsen»