Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Judesba (discussiócontribucions)

Hola a tothom!

Us convidem a la Viquitrobada d'enguany, la trobada anual de viquipedistes que tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 de novembre a Amposta. Seran tres dies de (re)trobades, aprenentatge, activitats i celebracions oberts a tota la comunitat viquipedista i persones que ens vulguin conèixer. Divendres 18, la IX Viquimarató de la Llengua Catalana; dissabte 19, Viquitrobada amb celebració del 10è aniversari de Wikidata, safari fotogràfic i Viquimarató d'Amposta, i diumenge 20, més Viquitrobada. Tindreu tallers, xerrades i activitats per triar i remenar!

Què heu de fer? Venir a passar-ho bé! Què cal que feu? Inscriure-us a la llista d'assistents i després reservar-nos una habitació si us hi heu de quedar a dormir. Les despeses de transport, l'allotjament i els àpats els cobrirà Amical Wikimedia amb aquests criteris.

Si us oferiu per fer algun taller, presentació de projecte, xerrada, etc podeu fer-ho a la pàgina de la discussió del programa ara que encara l'estem organitzant. Actualment només hi apareixen els tallers i activitats confirmats o previstos; les xerrades/debats que ens heu proposat les tenim anotades i ben presents, però encara no hi surten. Si teniu dubtes podeu dirigir-vos a l'equip organitzador.

A mode de sondeig, però, ens agradaria que ens diguéssiu a quins d'aquests tallers us agradaria assistir i quins creieu que s'han de fer:

  • taller d'introducció a Wikidata
  • taller de Wikidata avançat (més personalitzat, responent dubtes i treballant situacions concretes)
  • taller d'infotaules (per a viquipedistes amb coneixements informàtics avançats), una activitat molt divertida proposada per Amadalvarez
  • taller de Wikimedia Commons
  • taller de llicències lliures
  • taller de formació de talleristes
  • taller bàsic de millora de fotografies (enfocat a la millora quan disparem, no al retoc digital) ---> com solucionar problemàtiques habituals de manera senzilla i obtenir millors resultats ---> objectiu: Commons
  • taller multimèdia: eines per a la creació d'imatges digitals (vídeos, grafisme,...) i àudios ---> objectiu: Commons, xarxes, merxandatge, etc
  • taller de bots: Interessat @Amadalvarez
  • taller de manteniment de la Viquipèdia Interessat @Amadalvarez

Moltes gràcies per la vostra col·laboració. Som-hi!

Judesba ha amagat aquest apunt (historial)
Judesba ha amagat aquest apunt (historial)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Si observeu a l'avançament de programa que @Judesba ens ha assenyalat, hi ha 3 tallers del bloc Wikidata on figuro jo com a ponent.

Estaria encantadíssim que algú s'oferís per ser el ponent titular en lloc meu. Jo només m'he ofert per garantir que el taller no queia del programa, però considero que hi ha altres persones amb força experiència a Wikidata que ho farien millor que jo.

Ànim, valents !

Judesba (discussiócontribucions)

Per tal de poder gestionar millor els diversos tallers i xerrades i resta d'activitats que farem durant la Viquitrobada, ens podríeu dir a quins dels tallers (no xerrades ni debats, que van aquí) llistats més amunt us podria interessar assistir, o bé si n'hi ha algun que creieu que cal fer i no hi és? No implica que hi assistiu, és tan sols un sondeig. Moltes gràcies! :-)

Quelet (discussiócontribucions)

Un taller de QuickStatements segurament estaria bé, relacionat amb el d'OpenRefine. Per un altre cantó, es podria fer un taller d'utilització de Python per consultar i editar Wikidata i fins i tot OpenStreetMap. I una wikidató? Agafar un cas pràctic i treballar-lo per aprendre i practicar la consulta i l'edició de Wikidata (i de passada Viquipèdia i Commons, que també té dades estructurades).

Judesba (discussiócontribucions)

Gràcies, Quelet. I sobre els tallers que ja hi ha proposats, podries opinar? Això ens cal a nivell organitzatiu; gràcies!

Lluis tgn (discussiócontribucions)

Com a part del taller avançat els experts ens podríeu refrescar el Query Service de Wikidata.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Era la intenció. Si bé la meva idea no era fotre un totxo preparat que a alguns els hi sobrarà i altres no ho assimilaran. En lloc d'això, em plantejava fer una mena de taller a mida de dubtes dels assistents. Sovint una pregunta molt concreta ens pot portar a explicar la solució de forma que sigui extensible a d'altres casos. A més, així és més interactiu. El resultat final hauria de ser que els assistents recollin referències i material on adreçar-se la propera vegada que s'hi trobin.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

El taller de manteniment podria estar bé, tenint en compte que poc després hi haurà la Quinzena de la Qualitat.

Judesba (discussiócontribucions)

T'engrescaria fer-lo a tu? :-)

Cataleirxs (discussiócontribucions)

No sabria ni per on començar

Amadalvarez (discussiócontribucions)
  1. Imagina't que t'atreu el títol: Ja ho has fet Ja ho has fet amb aquesta intervenció.
  2. Què creus que hauria de contenir la descripció del taller perquè, definitivament, t'animés a anar ? Pendent Pendent
  3. Prova a definir què esperaries saber / aprendre quan acabi el taller ? Pendent Pendent
  4. Doncs, ja tens fet el temari !

Ara, decideix quins punts t'animes a desenvolupar tu sol, i quins demanes que algú altre ho faci. Hi ha molta gent que s'animaria a fer 4 ratlles a modus de consell/guia per a futurs mantenidors.

Vinga, va. Tenim 3 setmanes per preparar-ho.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Recullo el vostre guant, però el guardaré en un calaix per una propera ocasió, potser l'any vinent. Encara fa poc que volto per aquí i em queda molt per aprendre abans de sortir a la palestra. Potser entre la collita d'admins que van assumir el càrrec aquest any, trobem algú amb voluntat per fer aquest taller. Gràcies de tot cor per la confiança.

Amortres (discussiócontribucions)

@Cataleirxs: Aprofita, que l'estructura per a la quinzena ja està una mica avançada i els temes bàsics de manteniment poden sortir sols. Combinat amb l'actualització de processos i les eines per combatre el vandalisme (escolar, risites) pot donar bastant de si.

Judesba (discussiócontribucions)

Cert, Amortres! @Cataleirxs, amb l'experiència que tens adquirida amb el Diumenge de Referències, el de la Comunitat Viquipedista, el d'actualització de processos i demés, això pràcticament ho tens! Ets a tots els saraus! Si et cal una miqueta més d'ajuda, hi haurà company(e)s que et donaran un cop de mà i segur que ho faràs genial! :-) Au, vinga!!

Pilardenou999 (discussiócontribucions)

Totes aquestes propostes del sondeig semblen ben interessants, però la pràctica totalitat són molt tècniques. Sense excloure que aquestes qüestions facin molta falta, m'agradaria debatre en algun moment qüestions de contingut, de criteris, de fonts i referències, de biaixos... algunes qüestions de fons en què hi hauríem de buscar acords.

Judesba (discussiócontribucions)

@Pilardenou999 Com ja he comentat les vegades anteriors, per a debats, xerrades, etc si us plau passa't per la pàgina de discussió del programa. Aquest fil és informatiu de la Viquitrobada i per als tallers. Si consideres que hi ha d'haver algun taller "no tècnic" pots comentar-ho aquí. Gràcies!

Resposta a «Viquitrobada 2022 a Amposta»